امروز قصد داریم شما را با طرز تهیه کوکو نخود و باقلا، آشنا نماییم، نخود طبعی گرم و خشک و باقلا تازه طبعی سرد و تر دارد. هر دوی این حبوبات، برای افزایش میل جنسی و تقویت باروری در طب سنتی ایران، توصیه میشوند، همچنین برای پاکسازی و تقویت ریه، کاربرد دارند.
طرز تهیه کوکو نخود و باقلا
امیدوارم اکنون که فصل باقلاست و اغلب شما باقلا تازه را خریداری و فریز کردهاید، این غذای مفید را طبخ نموده و از فواید آن بهره مند شوید.
مواد لازم برای 6 نفر
- نخود آبگوشتی یا اصطلاحاً نخود کرمانشاهی: یک پیمانه سرخالی
- باقلای سبز: یک پیمانه سر پر
- سیر: یک حبه
- پیاز: یک عدد کوچک
- شوید و جعفری تازه یا خشک: هر کدام 2 الی 3 قاشق غذاخوری
- زیره و تخم گشنیز: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل و آویشن: به مقدار لازم
- تخم مرغ: 3 عدد
- روغن کنجد یا ارده کنجد یا روغن زیتون به میزان لازم برای سرخ کردن
طرز تهیه
- نخود را برای 24 ساعت خیس کرده و در این مدت 5 تا 6 بار آب آن را عوض کنید (یا از روش های گفته شده در پست رفع نفخ حبوبات استفاده کنید)
- باقلا را با مقدار مناسب آب و کمی آویشن بپزید و اگر آبی باقی ماند، آن را دور بریزید.
- تمام مواد را همراه هم داخل میکسر ریخته و خوب مخلوط کنید.
- در انتها مقدار مناسب روغن داخل ماهیتابه ریخته و مواد کوکو را در آن بریزید.
- اگر از روغن زیتون استفاده می کنید حرارت باید ملایم باشد.
- و بعد از سرخ شدن یک طرف آن را برش زده و برگردانید تا هر دو طرف کوکو سرخ شود.
فیلم آموزشی این کوکو، را می توانید در کلیپ تصویری زیر، مشاهده کنید:
نکات مهم
- این کوکو علاوه بر خواص خوب ذکر شده، مغذی و پر پروتئین است و انتخاب خوبی در گیاهخواران به شمار میرود.
- یکی از مهمترین خواص دیگر نخود این است که ماده (خلط دم) خوبی برای تغذیه بدن تولید میکند.
- و همچنین نخود حرارت اصلی (غریزی) بدن رو تقویت میکند.
- نخود سبب پاکسازی کبد و باز کردن انسدادهای آن میشود.
- مصلح باقالی، جوشاندن آن در آب و دور ریختن آب آن، و همینطور ادویه های گرمی مانند آویشن و فلفل است.
- مصلح نفخ نخود، زیره و شوید در سرد مزاجان و سکنجبین در گرم مزاجان است.
- توجه کنید که نوشیدن آب، بعد از خوردن نخود، زیان آور است.