در طب سنتی، در باب خواص و مزاج تره آمده است که :
- مزاج آن گرم و خشک است.
- بازکننده گرفتگیهای کبد و طحال است.
- قوای جنسی را تقویت میکند.
- مصرف آن در غذاهای پختنی، خون ریزی بواسیر را درمان میکند.
- خوردن آن همراه غذا به هضم غذا کمک میکند و باد شکم و باد معده را دفع میکند.
- لینت مزاج میآورد؛ ادرار آور و قاعده آور نیز هست.
- مصرف آن به صورت خام و به عنوان سبزی خوردن توصیه نمیشود چرا که به این صورت دیر هضم و نفاخ است
زیاده روی در مصرف تره برای چه افرادی مضر است و چه عوارضی به دنبال دارد؟
- مصرف زیاد تره در افراد مبتلا به نفخ معده مضر است، چون دیر هضم و نفاخ است.
- مصرف فراوان تره برای افراد با مزاج گرم نامناسب است و در برخی افراد می تواند سبب احتراق خون و تاریکی چشم و ضعف بینایی شود.
مصلح تره چیست؟
کاسنی و گشنیز مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج تره هستند و از عوارض آن کم میکنند.