در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج ترشک آمده است که :
- دارای مزاج سرد و خشک است.
- مصرف آن در فصول گرم و افراد گرم مزاج مناسب است.
- ترشک اشتها آور، تصقیه کننده خون، هضم کننده غذا، ادرار آور و ملین است.
- برای رفع التهاب و حرارت زائد بدن بکار میرود.
- پخته آن ملین طبع است، علاوه بر این کبد را فعال میکند.
- حالت خماری و بیحالی را از انسان دور میکند.
- ترشک را در درمان جوشهای پوست مناسب میدانند.
- برای هر گونه تنبلی و رخوت، از جمله تنبلی دستگاه گوارشی و یبوست مفید است.
- این گیاه را با خاصیت موثر بر اندام گوارشی میشناسند.
- مصرف آن در افراد مبتلا به ضعف معده و مشکلات گوارشی مناسب نیست.
مصلح ترشک
مصلح ترشک و بهبود دهنده خواص و مزاج ترشک ، مصرف آن همراه رازیانه و یا شکر سرخ است.