در طب سنتی، اردک (گوشت اردک، تخم اردک، سنگدان اردک) از خواص و مزاج زیر برخوردار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- گرمترین پرنده اهلی است.
- گوشت اردک، ارزش غذایی زیادی دارد اما دیر هضم و نفاخ است.
- چاقکننده بدن، دفع کننده بادهای گرم (شکننده ریاح) است.
- تحریککننده و تقویت کننده نیروی جنسی است.
- پیه کلیهها را زیاد میکند.
- خوردن زیاد آن تولید خون غلیظ و سوداوی میکند، به جز بازو آن که خون صالح تولید میکند.
- برای معدههای ضعیف مضر است.
- سنگدان اردک دیرهضم است ولی اگر به خوبی هضم شود؛ تقویت کننده معده و احشاء میباشد.
- تخم اردک غلیظ تر و دیرهضمتر و غذاییت آن کمتر از تخم مرغ است.
بهترین شکل مصرف اردک به چه صورت است؟
- بهترین شکل مصرف اردک، شکم پر کردن آن با پیاز و روغن زیتون و ادویه مصلح آن میباشد.
- استفاده از زنجبیل، کرفس، گشنیز، دارچین و آویشن نیز برای شکم پر کردن آن توصیه می شود.
گوشت بال و بازوی اردک
بال و بازوهای اردک، خون ساز و چاق کننده هستند و در کاهش تنگی نفس و تپش قلب موثرند. گوشت سایر قسمت های آن با وجود خواص بسیار زیاد، دیرهضم و نفاخ است.
مصلح گوشت اردک چیست؟
پونه، تره، شوید، کرفس، نخود، دارچین و سرکه مصلح گوشت اردک و بهبود دهنده خواص و مزاج آن هستند.