در طب سنتی، خواص و مزاج قلوه به شرح زیر، بیان گشته است:
- مزاج آن سرد و خشک یا بهتر است بگوییم معتدل رو به خشک است.
- تقویت کننده کلیهها است.
- سبب استحکام کمر و تقویت آن میشود.
- پیه آن نرمکننده ورمهای سخت است.
بهترین نوع قلوه، چه نوعی است؟
بهترین آن، قلوه گوسفند جوان فربه و بز است، که در همان ساعت ذبح کرده باشند و حیوان عطش نداشته باشد.
مضرات قلوه
- دير هضم است و برای معده های ضعیف و افراد سرد مزاج مناسب نیست.
- تولید کننده خون ناصالح است.
- خیلی زود فاسد میشود.
- هضم سختی دارد.
- مصرف آن همچون جگر و ریه به عموم افراد توصیه نمیشود.
- نباید قلوه حیوانات بزرگ مصرف شود.
مصلح قلوه چیست؟
دارچین، فلفل، نمک و کباب نمودن قلوه با روغن زیتون، مصطکی، شاهزیره و طبخ و بریان کردن آن با پیه آن یا روغن حیوانی مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج قلوه هستند.
پس قلوه بره و بزغاله با چربی اطراف آن و فلفل و نمک و دارچین، مانع چندانی ندارد.