یکی از غذاهای عالی و خوشمزه که طرفداران مخصوص به خود را دارد جگر میباشد. جگر گاو، گوساله، گوسفند و بز در کشورهای مختلف به عنوان یک غذای کامل و پرخواص محسوب میشوند. جگر بزرگترین غده در بدن است که فعالیتهای مربوط به سوخت و ساز بدن و گوارش را برعهده دارد. جگر دارای دو نوع سفید و سایه است که هر یک خواص مخصوص به خود را دارد. در این مقاله قرار است در خصوص این که جگر سفید چیست و خواص جگر سفید به چه صورت است نکاتی را بیان کنیم. پس همراه ما باشید.
طبع و خواص جگر سفید گوسفندی
در طب سنتی، بر خاصیت جگر سفید تاکید فراوانی شده است و از آن به عنوان یک غذای کامل در جهت افزایش سلامتی یاد شده است. در ادامه خواص جگر سفید و مزاج آن را بیان خواهیم کرد:
- مزاج جگر سفید گرم و تر است.
- از جمله خاصیت جگر سفید آن است که به پیشگیری از پوکی استخوان و رشد استخوانها کمک میکند.
- از دیگر خواص جگر سفید میتوان به تقویت حافظه و مغز اشاره کرد. ویتامین ب موجود در جگر سفید یکی از مواد مفید برای تقویت حافظه و مغز است که با استاده از آن میتوانید سلامت مغز خود را تامین کنید. حتما بر این موضوع آگاه هستید که کمبود ویتامین ب 1 در بدن میتواند خستگی و کم اشتهایی، یبوست، عصبی بودن، سو هاضمه، سردرد، گیجی، کمبود وزن، ضربان قلب و زود رنجی را برای شما به دنبال داشته باشد؛ از اینرو استفاده از جگر سفید میتواند شما را در برابر این مشکلات حفظ کند.
- غذای جگر سفید یا ریه بسیار اندک و هضم آن به کندی صورت میگیرد.
- آب پز آن، خوب نیست ولی کباب آن به شرط آنکه قبلاً در سرکه خوابانده باشند کم ضرر است.
- جگر سفید منبع آهن و درمان کم خونی است.
- یکی دیگر از خاصیت جگر سفید، تقویت سیستم ایمنی بدن است. در واقع جگر با داشتن مقادیر زیادی ویتامین آ در خود میتواند در جهت بالا بردن و تقویت سیستم ایمنی مفید باشد.
بهترین نوع شش چه نوعی است؟
اگرچه خاصیت جگر سفید در همه به یک صورت است اما خواص جگر سفید گوسفندی و بزغاله از سایر انواع جگر بیشتر و بهتر است و برای بیماران تبدار خوردن آن جایز است و همچنین برای بیمارانی که از خوردن گوشت ممنوع میباشند و هوس خوردن گوشت دارند، اجازه داده میشود که آن را به صورت کباب و از قسمتهای اطراف و بیرگ و ریشه آن مصرف کنند.
مصرف زیاد آن برای چه افرادی مضر است و چه عوارضی در پی دارد؟
همانطور که ملاحظه کردید برای جگر سفید خواص زیادی ذکر شده است. اما توجه داشته باشدی که با توجه به طبع جگر سفید که گرم و تر است استفاده از آن برای افراد سرد و تر مضر و مصرف زیاد آن شامل عوارض زیادی است. همچنین از مضرات جگر سفید برای برخی از افراد نباید غافل شد، که در ادامه به آن خواهیم پرداخت:
- زیاده روی در مصرف جگر سفید، باعث آسیب به معده میشود.
- شش دارای چربی کمی است اما مداومت در مصرف آن، بالا رفتن چربی و کلسترول خون را به دنبال دارد.
- در برخی از افراد موجب بروز دل پیچه، اسهال و استفراغ میگردد.
- همان طور که در قسمت خواص جگر سفید گفته شد، این محصول دارای مقادیر زیادی ویتامین A است که باید از مصرف آن در دوران بارداری اجتناب شود؛ چرا که امکان نقص جنین وجود دارد.
- یکی دیگر از مضرات جگر سفید آن است که به دلیل وجود کلسترول بالا، مصرف این ماده غذایی برای کسانی که بیماری قلبی دارند، میتواند خطرناک باشد از این رو استفاده از آن برای این افراد چندان توصیه نمیشود؛ چرا که امکان ابتلا به سکته قلبی وجود خواهد داشت.
مصلح جگر سفید چیست؟
با توجه به طبع جگر سفید، لازم است برای استفاده از این محصول مصلح آن را بشناسید. دارچین، شکر سرخ یا سفید مصلح ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج شش هستند.
برای آگاهی از خواص و مزاج غذاها می توانید به قسمت لیست مزاج غذا ها مراجعه نمایید. در لیست مذکور مزاج تمام غذاها ذکر شده و میتوانید با مراجعه به آن و البته شناختن مزاج خود، غذاهای مناسب با مزاجتان را انتخاب کنید.
نتیجه
همانطور که گفته شد، جگر سفید یکی از غذاهای کامل و پر خواص است که میتوان از آن برای درمان و پیشگیری از ابتلا به برخی بیماریها استفاده کرد. در این مقاله در خصوص ماهیت این محصول و خواص جگر سفید، مضرات جگر سفید و… نکاتی را بیان کردیم. امیدواریم استفاده از این مقاله برای شما مفید بوده باشد.
Hiva
اینجا لینک گذاشتید تست مزاج رایگان .
ولی وقتی کلیک میکنی باید ۱۱۰۰۰ تومن پول بدی.
اسم اینکار چیه؟
محمدرضا میر
سلام و درود
دوست بزرگوار، در اینجا ما چند آزمون داریم که چند مورد آن پولی و دو مورد آن رایگان است، لطفاً فلش پایین صفحه را بزنید تا آزمونهای رایگان برای شما نمایش داده بشه
مرتضی نامور
سلام
اگه دارچین و سرکه و پیاز رو همراه جگر بره نرینه استفاده کنیم، در حالی که مزاجمون گرم و خشک هست، مشکلی برامون پیش میاد؟
چطور باید رفعش کنیم؟