در طب سنتی، در خصوص خواص و مزاج ریواس آمده است که :
- دارای مزاج سرد و خشک است.
- بهترين زمان مصرف آن بهار و تابستان است زيرا در اين زمان، امكان غلبه صفرا زياد است و مزاج انسان رو به گرمی میرود.
- مصرف ريواس جلوی عوارض ناشی از گرمی را میگيرد.
- برای كسانی كه كبد گرم و معده گرم دارند، دهان آنها تلخ است و عطش زيادی دارند، و یا دچار اسهال صفراوی میشوند؛ بسيار مفيد است.
- يكی از بهترين ميوهجات برای خنک كردن كبد و ايجاد اعتدال در كبد، ريواس است.
- ریواس اشتها آور است، مخصوصاً برای گرم مزاجان.
- ریواس برای بعضي زردیها (كه سفيدی چشم آنها به زردی میگرايد) نيز مفيد است.
- حالت تهوع را از بين میبرد و باعث رفع تشنگی ناشی از حرارت مزاج نیز میشود.
- رقيق كننده و تصفیه کنندهی خون است و برای افرادی كه غلبه خون دارند مفيد است و به واسطه همين خاصيت، درمان مناسبی برای جوشهای خونريزی دهنده است.
- ریواس اگر به ميزان متعادل مصرف شود مفرح و نشاط بخش است.
- اگربا ريواس مربا درست كنند طعم ملس داشته و مزاج آن معتدل میشود بطوريكه سرد مزاجها نیز میتوانند از آن استفاده كنند.
- ریواس بر قوای جنسی سرد مزاجها تأثیر منفی دارد.
بیشتر بخوانید! خواص گیاه دارویی ریواس
روش تهیه شربت ریواس
برای تهيه شربت ريواس كه بسيار گواراست میتوانيد آب ريواس را با مقداری شكر بجوشانيد تا غليظ شود. وقتی مايع شربت ريواس به حالت عسلي شكل در آمد شربت آماده است و همانند ساير شربتها میتوانيد هنگام مصرف آن را رقيق نموده تا به غلظت مناسب برسد و آن را نوش جان كنيد.
چه افرادی بایستی در مصرف ریواس احتیاط کنند؟
- افراد سرد مزاج
- كساني كه مشكلات تنفسی مانند سرفه و تنگي نفس دارند
- كسانی كه ضعف نیروی جسمی ناشی از مزاج سرد دارند
مصلح ریواس چیست؟
افراد فوق حتماً بايد در صورت مصرف ریواس، آن را همراه با مصلحاتی نظير انیسون، عسل، مويز یا پوره نبات مصرف کنند تا از شدت عوارض آن کاسته شده و به این ترتیب خواص و مزاج ریواس بهبود یابد.