طبع سیرابی گوسفندی
سیرابی لایه درونی معده گاو و گوسفند، که در صورت اعتدال در مصرف، میتوان از خواص این ماده سرشار از ویتامین و مواد معدنی، بهره برد.
خواص سیرابی در طب سنتی
در طب سنتی، در مورد خواص و مزاج سیرابی این گونه آمده است که:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- ارزش غذایی بالایی داشته و سبب تقویت قوای جسمی میشود.
- ملین است و یبوست را درمان میکند.
- اگر به خوبی پخته نشود، دیر هضم است.
- چون جايگاه فضولات حيوان است، بايد خوب شسته شده سپس پخته شود.
عوارض زیاده روی در مصرف سیرابی
- مصرف افراطی سیرابی منجر به قولنج، کندذهنی و تضعیف بینایی میشود.
- از آنجا که چربی آن زیاد است، در صورت مدامت در مصرف، باعث بالا رفتن چربی خون میشود.
- در بدن سردی ایجاد مینماید بنابراین کسانی که مزاج سرد دارند نباید زیاد سیرابی مصرف کرده و یا درصورت مصرف از گرمیجاتی همچون مرزه، دارچین، زنجبیل، گلپر و سرکه برای اصلاح و بهبود خواص و مزاج سیرابی استفاده کنند.
فرخ
طبع سیرابی سرد و خشک نیست، سرد و تر است، چون بلغم زایی می کند.
جبراعیل
با سلام و خدا قوت