خواص و مزاج هل در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و خشک است.
- هل از جمله ادویههای نشاط آور است.
- مصرف آن در قالب دمنوش و همراه با سایر جوشاندهها و در بعضی غذاها مرسوم است.
- از خواص دیگر هل میتوان به تقویت لثه و همچنین تقویت معده و هضم بهتر غذا اشاره کرد.
- باعث رفع رطوبات حلق و سینه میشود.
- مصرف هل دهان را خوش بو میکند.
- جوشانده هل نیمکوب حالت تهوع را برطرف میکند.
- هل محرک آروغ است.
نکته مهم: نوع کوچک هل برای ریه و سینه مضر است.
عوارض مصرف زیاد هل چیست
- تپش قلب را افزایش میدهد
- ناراحتیهای ریوی و بیماریهای روده را به دنبال دارد.
- سبب بروز سنگ صفراوی میشود.
- تداخل با داروهای کبدی، ضدافسردگی، انعقاد خون و …
مصرف زیاد هل برای چه افرادی توصیه نمیشود؟
- گرم مزاجان
- افراد مبتلا به یبوست
- افراد مبتلا به ورم پروستات
- افراد مبتلا به سوزاک و عفونتهای ادراری
مصلح هل چیست؟
کتیرا مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج هل و کاهنده عوارض آن است.