ذرت از دانههای خوراکی است. با توجه به مکانی که در آن رشد کرده میتواند رنگهای مختلفی از سفید تا زرد و یا نارنجی داشته باشد. از ذرت در غذاهای مختلفی اسفاده شده و فواید زیادی نیز دارد. در این مقاله از مجموعه مقالات طب سنتی طبایع قصد داریم تا با خواص ذرت و طبع آن در طب سنتی آشنا شویم.
بررسی خواص و طبع ذرت در طب سنتی
اگر برای شما هم سوال شده است که طبع ذرت گرم است یا سرد و یا خواص ذرت در طب سنتی را میخواهید، باید بدانید که خواص و مزاج ذرت در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن سرد و خشک است.
- ارزش غذایی زیادی دارد.
- جهت رفع سل و اسهال مفید است.
- خطر ابتلا به آب مروارید را کاهش می دهد.
- به تحلیل ورم ها و خشک کردن رطوبات بدن کمک می کند.
- براي دفع سنگ مثانه از جوشانده برگهاي بلال استفاده كنيد.
- دم کرده کاکل ذرت ادرار آور است و آرام کننده دستگاه ادراری است .
- در قدیم برای معالجه سوزاک از جوشانده ساقه بلال استفاده می کردند .
- به بهبود عملکرد مغز و تقویت حافظه کمک کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد.
- ذرت یکی از بهترین وعده های غذایی انرژی زا برای ورزشکاران و بدنسازان محسوب می شود.
- برخی از املاح موجود در این ماده مانند منیزیم میتوانند گرفتگیهای عضلانی را بهبود ببخشند.
- روغن ذرت کلسترول خون را پایین می آورد و برای درمان اگزما و بیماری های پوستی مفید است.
- فیبر موجود در آن سبب کاهش خطر مرگ زودرس، به ویژه از بیماری های قلبی عروقی، عفونی و تنفسی می شود.
- آرد ذرت در تهیه بسیاری از لوازم آرایشی استفاده میشود و به صورت موضعی نیز برای کاهش حساسیتها و دانههای پوستی نیز کاربرد دارد.
- روغن های اشباع نشده موجود در آن برای کسانی که دارای رژیمهای غذایی و خصوصا ناراحتیهای افزونی کلسترول هستند، بسیار مفید است.
عوارض مصرف زیاد
- مصرف بیش از اندازه آن باعث بروز یبوست میشود.
- نفاخ است و موجب ضرر برای معدههای ضعیف میشود.
- حاوی مقدار زیادی نشاسته است که مصرف زیاد آن می تواند منجر به خواب آودگی و بی حالی شود.
- مصرف ذرت می تواند آلرژی زا باشد و علایمی مانند: خارش روی پوست، تورم غشای مخاطی ،حالت تهوع و… را به همراه داشته باشد.
مصلحات ذرت
روغن کنجد، روغن زیتون، شیره انگور، شکر سرخ یا سفید و عسل سبب اصلاح و تأثیر مثبت آن میشوند.
توجه کنید
- همواره بلال را به صورت آبپز بخورید زیرا در بلالهای کبابی قسمت های سوخته بلال باعث ورود کربن به بدن شده و فرد با مصرف زیاد آن مستعد ابتلا به سرطان های کبد و معده می شود.
- مصرف ذرت مکزیکی برای بیماران قلبی عروقی و مبتلایان به فشار و چربی خون و افراد دارای اضافه وزن بسیار مضر و خطرناک است.
- ذرت منبع خوبی از فیبر و سایر مواد مغذی حیاتی است که کمک می کند تا سموم را از بدن خارج کند اما مصرف بیش از حد این الیاف، باعث ناراحتی معده می شود و یا حتی گاهی می تواند باعث ایجاد سوء هاضمه شود.
رویا
بسیار عالی .من عاشق بلال هستم از بلال های سنتی زیاد میخوردم الان که انگار نیست . بار اولی که بلال دانه درشت گرفتم روی گاز مثل قبلی ها که دانه ریز بود و زود کباب میشد کباب کردم وقت خوردن حالت خمیری بود خوشم نیامد ولی خوردم دانه های درشت خام مونده بود باعث شد حالت مسمومیت خراب به دکتر رفتم ، بیرون آمدیم بعلت عطش شدید هوس آب سیب کردم از همان لحظه خوردن خوب شدم . برام خیلی عجیب اومد .
خواستم بگم اگر کسی خدای نکرده مسموم شد و لازم داشت سیب یا آب سیب کارسازه .
امیرحسین صفایی
باسلام و خسته نباشید
واقعا این یکی از بهترین و کاربردی ترین سایت های جهانه
موفق باشید
امیر
سلام خیلی ممنون از لطف شما
محسن محسنی
خیلی خلاصه و گویا و مفید
ممتون از سلیقه و لطافت کار
امیر
سلام ممنون از حسن توجه شما