خواص و مزاج سیر در طب سنتی
خواص و مزاج سیر در طب سنتی، بدین قرار است:
- مزاج سیر گرم و خشک است.
- سیر رقیقکننده خون، خشککننده رطوبت معده و مفاصل است.
- سیر ادرارآور، قاعده آور و سبب تعریق است.
- خوردن سیر همراه سرکه جهت پاکسازی حلق و صوت، سرفه و تنگی نفس، فلج، درد مفاصل، سیاتیک، نقرس و فراموشی مفید است.
خواص مصرف سیر در گرم مزاجان و سرد مزاجان
- در سرد مزاجان سبب تقویت قوای جنسی و ازدیاد منی میشود.
- در گرم مزاجان برعکس بدلیل افزایش بیش از حد حرارت بدن باعث خشک شدن و کم شدن مایع جنسی میشود.
زیاده روی در مصرف سیر چه پیامدهایی را به دنبال دارد؟
- زیاد خوردن سیر بدون رعایت مزاج و سن و فصل باعث سوختن خون میشود.
- برای چشم و ریه و بواسیر مضر است.
- افراط در مصرف سیر به دلیل نفاخ بودن آن میتواند سبب سردرد شود.
مصرف سیر برای چه افرادی مضر است؟
- کسانی که با خوردن سیر خام دچار تپش قلب میشوند؛ که البته باید در مصرف سیر پخته هم احتیاط کنند و بهتر است در کنار سیر، در غذا رب انار شیرین مایل به ترش بریزند.
- برای خانمهای باردار
- افراد مبتلا به حساسیتهای پوستی
از چه طریق میتوان از شدت عوارض و ضررهای سیر کاست؟
- اگر سیر همراه با سركه به صورت سيرترشی مصرف شود،عوارض آن كم میشود چون سردی سرکه، اوج مزاج گرمی سیر را میشکند و آن را متعادل میکند، از طرفی خواص سرکه نیز به آن اضافه میشود و خواص سیر دو چندان میگردد.
- میتوان سیر را با مصلحات آن مانند روغن یا کره گوسفند،گاو و بز، گشنیز، انار ترش و روغن بادام شیرین مصرف کرد.
- شدت گرمی و خشکی سیر خام با پختن کم میشود.