خوردن و آشامیدن

شکر سرخ و خواص آن را بشناسید!

شکر سرخ برای رفع سردی مفید است.

شکر سرخ چیست

شکر سرخ از انواع شکر و نوع طبیعی شکر است. طبق باور بعضی افراد این نوع شکر با شکر قهوه‌ای تفاوتی ندارد؛ اما حقیقت چیز دیگری است. این شکر در واقع همان شکر خامی است که از عصاره اصلی گیاه نیشکر بدست می‌آید و درصد شکر آن از ۸۸% کمتر نیست.

برعکس شکرهای صنعتی، هیچ ماده و افزودنی شیمیایی در فرآیند تولید شکر سرخ دخالت ندارد و به خاطر وجود بیشترین میزان ملاس سرشار از انواع املاح، ویتامین‌ها و مواد معدنی به خصوص ماده معدنی کروم است. در طب سنتی ایران استفاده از این نوع شکر در مواردی توصیه شده است و خاصیت‌هایی برای آن ذکر کرده‌اند. در ادامه با طبع، خواص و طریقه مصرف آن آشنا خواهیم شد.

طبع شکر سرخ در طب سنتی چیست؟

طبع شکر سرخ گرم و تر و برای رفع سردی مفید است.

شکر سرخ

 

خواص شکر سرخ در طب سنتی

برای خاصیت شکر سرخ موارد زیر بیان شده است:

  1. از خواص این شکر خونساز بودن است که باعث رفع کم خونی می‌شود. این خاصیت باعث شده در تقویت قوای جسمی افرادی که دچار کم خونی هستند تاثیرات معجزه آسایی داشته باشد.
  2. در تامین قند مورد نیاز بدن نقش موثری دارد، با این تفاوت که مانند قندهای شیمیایی اثرات نامطلوب آن در حد صفر است! مثلاٌ دیابتی‌ها معمولاٌ برای جبران ضعف ناگهانی ناشی از افت قند نیاز به مصرف شیرینی‌ها پیدا می‌کنند که برای این منظور قند، شکلات و یا یک نوشیدنی شیرین مصرف می‌کنند که عوارضی هم دارد! برای این افراد استفاده از حبه‌های کوچک شکر سرخ پیشنهاد بسیار خوبی است.
  3. از فواید شکر سرخ این است که موجب لینت مزاج و دفع فضولات روده و معده می‌شود. این خاصیت تاثیر بسیار زیادی در رفع مشکلات گوارشی ناشی از یبوست مزاج دارد.
  4. در افزایش نشاط و رفع حالت خستگی و غم و اندوه بسیار موثر است. شیرینی‌ای که در گذشته بخاطر یک اتفاق مبارک می‌داده‌اند از این شکر تهیه می‌شده است. در رفع مشکلات اعصاب نیز مفید است. باعث استحکام اعصاب شده و بیماری‌های عصبی را بهبود می‌بخشد.
  5. این شکر در تقویت و استحکام استخوان ها نیز موثر است. بهتر است آجیل کودکان با این شکر مخلوط شود تا هم مزه مطلوبی داشته باشد هم خواص زیادی! یادآوری کنیم که در گذشته آجیل را برخلاف اکنون که شور می‌کنند، شیرین می‌کرده‌اند!! مثلاٌ پسته شیرین (بجای پسته شور) و…

شکر سرخ

 

موارد استفاده

برای  طریقه مصرف شکر سرخ و موارد استفاده از آن در گذشته، موارد زیر آورده شده است:

  • نوعی از نوشیدنی‌های طبی تحت عنوان سکنجبین وجود دارد که معروف‌ترین و معمول‌ترین نوشیدنی ایرانیان بوده است! در فصول سرد مانند پاییز و زمستان از عسل در تهیه این نوشیدنی استفاده می‌شده و در فصول گرم بخاطر گرمی عسل، بجای آن از شکر تهیه می‌شده است.
  • از کاربردهای دیگر استفاده این شکر، استفاده از آن در کنار برنج است. تعجب نکنید! یکی از مصلحات برنج برای افرادی که به آن عادت دارند (به غیر از خود شمالی ها)، مصرف این شکر همراه با آن است.
  • در رساله ذهبیه امام رضا (ع) نسخه ای برای افزایش هوش و ذکاوت ذکر شده که از شکر سرخ و هلیله تهیه می‌شود.
  • ابن سینا نیز از این شکر به همراه روغن بادام در درمان قولنج (یبوست همراه با سختی در دفع محتویات روده و احساس درد) توصیه کرده است.

اگر به دیابت مبتلا هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله «خوراکی‌های مناسب دیابتی‌ها» را از دست ندهید!

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳.۶۷ (۳ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

ورود به سامانه

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

مشاهده کلاس‌ها

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

دانلود برنامه
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.67 (3 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

error: