بعضی از غذاها و خوراکی های چرب، حافظه و کارایی مغزتان را تحت تاثیر قرار داده و شما را باهوش تر و برخی باعث کاهش ضریب هوشی و حافظه شما میشوند. بنابراین اگر میخواهید عملکرد مغزتان رو به افزایش باشد، از خوردن غذاهای سالم با تركیبات مناسب و حاوی چربی های طبیعی، غافل نشوید.
عوامل موثر بر مفید یا مضر بودن غذاهای چرب
غذاهای چرب با توجه به فاکتورهای زیر، برای برخی از افراد مفید و برای برخی دیگر مضر هستند:
- مزاج افراد
- شرایط جسمی و روحی و روانی
- شرایط ژنتیکی
- میزان خواب
- فعالیتهای بدن و مکانیزم بدن
بیشتر بخوانید!
تاثیر چربی بر حافظه با توجه به مزاج و شرایط فیزیکی افراد
- مغز از بافت چربی تشکیل شده است و چربی را دوست دارد، اما نه چربی های مضر.
- در واقع، با توجه به مزاج، مصرف چربیهای طبیعی در برخی از افراد به ویژه خشک مزاجان و افراد لاغر باعث تقویت حافظه و بالعکس مصرف چربی در افراد چاق و صفراوی مزاج و افرادی که دارای چربی خون بالا هستند باعث کاهش حافظه میشود.
مصرف چربی طبیعی برای چه افرادی مفید است؟
مصرف متعادل چربی طبیعی برای افرادی با شرایط زیر مفید خواهد بود:
- افرادی که دچار عارضه یبوست شدهاند.
- سالمندان بالای 70 سال که از کوچکی مغز رنج میبرند.
- و خشکمزاجان
مصرف چربی های طبیعی گیاهی و حیوانی در چه صورت مجاز است؟
- مصرف چربیهای طبیعی گیاهی مانند روغن زیتون، بادام شیرین، کنجد و هسته انگور به اندازه متعادل توصیه میشود.
- روغنهای طبیعی حیوانی فقط برای ورزشکاران و افرادی که تحرک بدنی زیاد دارند توصیه میشود.
بیشتر بدانید!
حرف آخر…
درحالی که مطالعات حاکی از آن است که غذاهای چرب می تواند به تشکیل خاطرات بلند مدت و تقویت حافظه در برخی از افراد، کمک کند، اما یک رژیم متوازن سالم هنوز بهترین اندرز برای کاهش خطر ضعف قوای مغزی است.
منبع: با تشکر از دکتر سید مهدی میرغضنفری