خوردن و آشامیدن

از خواص درمانی گلقند یا گلنگبین چه می‌دانید؟

گلقند، معجون خوش عطر و خوش طعم طب سنتی ایران

گلقند یکی از محصولات خوش عطر و خوش طعم طب سنتی ایران است که از عسل و گلبرگ گل محمدی، یکی از زیباترین و پرخاصیت‌ترین گل‌های جهان تهیه می‌شود و از خواص درمانی فوق العاده‌ای برخوردار است که نباید آن ها را دست کم گرفت. شاید شما هم از دسته افرادی باشید که از خواص درمانی این معجون بی نظیر شنیده باشید، اما شنیدن کی بود مانند دیدن.

مزاج و خواص عمده گلقند

  • گل قند طبیعت گرم و تر دارد.
  • به علت اثرات تقویت کنندگی معده، مغز و رحم و همچنین منع صعود بخارات معده به مغز به عنوان یکی از درمان‌های مناسب برای بیماران دارای مشکلات گوارشی، سردردهای عصبی و سردردهای میگرنی توصیه می‌شود.
  • بنابراین افرادی که دچار سردرد، سردرد میگرنی، یبوست و مشکلات معده (مخصوصاً کسانی که از مشکلات ناشی از سوءمزاج سرد دستگاه گوارش رنج می‌برند) بیشترین سود را از “گل قند” می‌برند.
  • در خانم‌های باردار به عنوان کاهش ویار حاملگی (حالت تهوع) و لینت مزاج (رفع یبوست) یک انتخاب مناسب می‌باشد.
  • در منابع طب ایرانی گلقند را به عنوان حافظ جنین از سقط نیز معرفی کرده‌اند.
  • خاصیت آرام‌بخشی و خواب‌آوری داشته و مقوی رحم و ملین است.
  • خشک کننده رطوبت‌های زائد بدن بوده و مخصوصاً مصرف آن بعد از غذا مانع بالا رفتن بخارهای نامناسب از معده به مغز می‌شود.
  • نوع عسلی آن برای سردمزاجان، کهنسالان و کسانی که رطوبت مغزشان زیاد است مناسب‌تر بوده و برای از بین بردن نفخ و باد و هضم غذا به کار می‌رود.
  • و نوع شکری بیشتر مناسب جوانان و گرم مزاجان و بیماری هایی چون وسواس است.
  • همچنین در فصل سرد می‌توان برای حفظ سلامتی و تعدیل مزاج از نوع عسلی گلقند به صورت روزمره بهره برد.

روش تهیه گلقند

  • برای تهیه این فرآورده طب سنتی ابتدا گلبرگ‌های گل محمدی (بدون کاسبرگ و سایر قسمت‌های گل) با هم وزن خود عسل به صورت لایه لایه ترکیب می‌شود.
  • و هر سه چهار روز باید ترکیب موجود هم زده شود و تا چهل روز در آفتاب بماند.
  • به این نوع محصول تهیه شده در کتب معتبر طب سنتی گلنگبین اطلاق می‌شود و دارای طبیعت گرم و خشک است.
  • اگر به جای عسل، همراه شکر قهوه ای یا شکر نیشکر به اندازه برابر با گلبرگ مخلوط شود گلقند بدست می‌آید که همان اثرات گلنگبین را دارد تنها گرمی آن کمتر و رطوبت آن قدری بیشتر است.
  • فقط به این نکته توجه داشته باشید که اگر از گلبرگ خشک شده استفاده می‌کنید حتما با کمی گلاب خالص برگ‌ها را تر کنید تا قابلیت ممزوج شدن با شکر یا عسل را داشته باشد.

روش مصرف

  • بزرگسالان: ۱ تا ۲ قاشق مربا خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا
  • کودکان بالای دو سال: ۱ قاشق چای خوری، ۳ بار در روز، نیم ساعت بعد از غذا

موارد منع مصرف گلقند

  • بیماران مبتلا به تنگی و انسداد روده
  • بیماران دارای دردهای شکمی ناشناخته
  • افرادی که جراحی شکم انجام دادند
  • کودکان زیر دو سال

نکات مهم در مصرف گلقند

  • بهترین اثر بخشی گلقند یا گلنگبین در افراد سرد مزاج با سردی معده و کبد می‌باشد.
  • در خانم‌های باردار و کودکان بالای ۲ سال به راحتی قابل استفاده است.
  • دارو در ظرف در بسته، دور از نور و در دمای ۱۵ تا ۳۰ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود.
  • نوع عسلی تا ۴ سال و نوع شکری تا ۲ سال خواص خود را حفظ می کند.

منبع: با سپاس از دکتر مهدی برهانی و دکتر مصطفی علیزاده (دستیار طب ایرانی)

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴ (۱ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4 (1 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن