تیزاب جهت مراقبت و جلوگیری از فساد و ماندگاری بیشتر مواد مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده می تواند با هموگلوبین خون ترکیب شود و می تواند بیماری های خطرناکی را به دنبال داشته باشد. در خرید خشکبار دقت نمایید که با تیزاب خشک نشده باشند.
خشکبار تیزابی عامل سرطان
دانههای گیاهی و خشکبار از ارزش غذایی بسیار برخوردار هستند و مصرف آن به بدن سود زیادی میرساند. تیزاب که نام دیگر اسید سیتریک است برای مراقبت و جلوگیری از فساد و ماندگاری بیشتر مواد، مورد استفاده قرار میگیرد. خشکبار تیزابی بر اثر تبدیل به نیتریت و نیتروزامین با هموگلوبین موجود در خون ترکیب شده و بیماری های خطرناکی مانند سرطان خون را ایجاد میکند. توصیه میشود به جای خشکبار تیزابی از خشکبار تازه پوست کنده و یا میوههای تازه استفاده شود.
کشمش تیزابی
تیزاب انگور چیست؟نمونه بارز آن کشمش های تیزابی است. برای مثال کشمش 3 نوع دارد: آفتابی، تیزابی، انگوری. کشمش، میوه رسیده و خشک انگور است. کشمش آفتابی به میوه رسیده انواع مختلف انگور بی دانه اطلاق می شود که با تابش مستقیم آفتاب خشک شده و به رنگ قهوه ای در می آید. در حالی که کشمش انگوری به رنگ زرد کهربایی تا قهوه ای روشن موجود است و همراه دود گوگرد خشک می شود اما برای تولید انگور تیزابی از محلول های قلیایی استفاده می شود که محصول نهایی دارای رنگ زرد روشن تا قهوه ای خرمایی است. با توجه به نحوه توزیع انواع کشمش های موجود در بازار و امکان وجود آلودگی های میکروبی، آفت زدگی، میزان روغن، بقایای سموم و گوگرد محصول بیشتر از حد مجاز به مصرف کنندگان توصیه می شود که پیش از مصرف، کشمش را با آب شست وشو دهند تا روغن های معدنی، گرد و غبار و سایر آلودگی های احتمالی که در سطح محصول وجود دارند، به حداقل ممکن برسند.
چگونه تیزاب کشمش را از بین ببریم
تیزاب کشمش چیست؟ تیزاب کشمش همان اسید سیتریک به کار رفته در تهیهی کشمش است که باعث میشود کشمش دارای رنگی روشن بین زرد روشن تا خرمایی شود. برای از بین بردن تیزاب کشمش لازم است که آن را به دقت و با آب بشوییم تا آلودگی ها و تیزاب به کاررفته در آن تمیز شود. موارد مصرف تیزاب محدود است به همین جهت بهتر است از کشمش بدون تیزاب استفاده شود.
مضرات کشمش تیزابی
اگر دچار نارسایی کلیه، آسیب شدید قلبی (مانند حمله قلبی قبلی)، بیماری آدیسون (اختلال غده فوق کلیوی)، سطوح بالای پتاسیم در خون (هیپرکالمی) هستید، نباید از کشمش تیزابی استفاده کنید. قبل از مصرف اسید سیتریک و سیترات سدیم، پزشک خود را در مورد تمام شرایط پزشکی خود، به ویژه بیماری کلیوی، بیماری قلبی، فشار خون بالا، سابقه حمله قلبی، مشکلات ادراری، تورم (ادما) یا اسهال مزمن (مانند اولسراتیو) مطلع کنید. همچنین در مورد سایر داروهایی که استفاده می کنید، از جمله داروهای بدون نسخه و داروهای خانگی، به پزشک خود اطلاع دهید.
اسید سیتریک و کشمش تیزابی باید بعد از غذا مصرف شوند تا از عوارض معده یا روده جلوگیری شود. داروی مایع باید با آب یا آب میوه مخلوط شود. هنگامی که اسید سیتریک و سیترات سدیم مصرف می کنید، مایعات زیادی بنوشید. درمان شما ممکن است شامل یک رژیم غذایی خاص باشد. شما باید با فهرست غذاهایی که باید بخورید یا اجتناب کنید تا به کنترل وضعیت خود کمک کنید را داشته باشید.
از مصرف آنتی اسیدها بدون نظر پزشک خودداری کنید، از جمله جوش شیرین خانگی (بی کربنات سدیم). آنتی اسیدهایی که حاوی آلومینیوم یا سدیم هستند می توانند با اسید سیتریک موجود در کشمش تیزابی و سیترات سدیم تداخل داشته باشند و باعث عدم تعادل الکترولیتی جدی یا سمیت آلومینیوم شوند.
از خوردن غذاهای حاوی نمک زیاد یا استفاده از نمک اضافی در وعده های غذایی خود اجتناب کنید.
برای اطمینان از اینکه اسید سیتریک کشمش تیزابی و سیترات سدیم به وضعیت شما کمک می کنند، ممکن است لازم باشد خون و ادرار شما اغلب آزمایش شود. دستورالعمل های پزشک خود را به دقت دنبال کنید و هیچ قرار ملاقات برنامه ریزی شده ای را از دست ندهید.
عوارض جانبی جدی اسید سیتریک کشمش تیزابی و سیترات سدیم شامل پرش یا گرفتگی عضلات، تورم یا افزایش وزن، ضعف، تغییرات خلقی، تنفس سریع و کم عمق، ضربان قلب سریع، احساس بی قراری، مدفوع سیاه یا خونی، اسهال شدید یا تشنج است.
امیرحسین
سلام. مطلب دارای اشکال میباشد. گفتید تیزاب همان اسید سیتریکه درحالی که بعدش گفتید تیزاب یک محلول قلیایی هست.
رضا
خیلی خوبه که مردم رو آگاه میکنید که از این چیزا دوری کنند امید وارم توی اخبارورسانه هاو…جای خبر های به درد نخور به قول معروف، این چیزا باب بشه تا هیچ خوانواده ای از نعمت سلامتی بی بهره نمونه .با تشکر
امین
منظور از تیزآب همون شغاره یا نه؟ این مطلبو بیشتر توضیح بدید. تشکر