هر منطقه جغرافیایی مزاجی دارد. بهطور مثال، مناطق مرکزی و جنوبی و همچنین بخشی از مناطق شرقی کشور ما که با حالت مسطح آفتاب زیاد و رطوبت کم هستند، مزاج گرم و خشک دارند (مخصوصاً مناطق مرکزی کشور). سواحل دریای جنوب و شهرهای آن مناطق، مزاجهای گرم و رطوبتی دارند. بنابراین در صورتیکه مقصد سفر شهرهای گرمسیر کشور هستند، جهت حفظ تندرستی، علاوه بر رعایت توصیههای عمومی باید به نکات و توصیههای طب سنتی در سفر نیز توجه کرد.
بیشتر بخوانید!
توصیه های طب سنتی در سفر به مناطق گرم و آفتابی
- کلاً در مناطق گرمسیری و هوای گرم (تابستان) قدرت هضم کم است. در نتیجه نباید در مصرف غذاهای سنگین مانند گوشتهای قرمز (که هم حرارت بالا دارند و هم هضم آنها سخت است)، سرخکردنیها و گرمیجات مثل فلفل و ادویهها زیادهروی کرد.
- در مناطق گرمسیر، از خوردن غذاهای پرچرب اجتناب کنید. در نوشیدن آب زیاده روی نکنید و به جای آن آب را در دهان بچرخانید.
- بوییدن روغن بادام در رفع تشنگی موثر است.
- حتما بر روی سر کلاه یا دستاری قرار دهید تا از رسیدن آفتاب مستقیم به آن جلوگیری شود.
- از سفیده تخم مرغ یا کتیرای حل کرده با آب صمغ میتوانید به عنوان کرم ضد آفتاب طبیعی استفاده کنید.
- بهتر است از غذاهایی که چاشنی ترش دارند، در طول سفر استفاده شود. مثلاً غذا با غوره و آبغوره، دانه انار ترش یا زرشک مزه دار شود.
- یکی از بهترین نوشیدنیها در هوای گرم که خواص غذایی نیز دارد، ترکیب ماءالشعیر طبی و شکر است. به این ترتیب که جو را 24 ساعت بخیسانید و سپس با 20-15 برابر آن آب روی حرارت قرار دهید. به محض شکفته شدن جو، آن را از روی حرارت برداشته و بلافاصله آب روی آن را صاف کرده، اندکی شکر اضافه کرده و نیم گرم بنوشید.
- یکی دیگر از راههای برطرف کردن تشنگی در مسافرت به مناطق گرمسیر این است که قبل از سفر مقداری تخم خرفه کوبیده تهیه کرده و به همراه ببرید. به منظور پیشگیری از تشنگی، 10 گرم از آن را با کمی آب و سرکه مخلوط کرده و مصرف کنید.
- اگر در اثر گرما دچار سردرد شدید، از خوابیدن در آن زمان پرهیز کنید.
- میتوانید قبل از سفر مخلوطی از گلاب و سرکه و روغن گل سرخ یا روغن بنفشه و بادام تهیه کرده و با خود داشته باشید. در صورت دچار شدن به سردرد ناشی از گرما به سر و پیشانی خود بمالید.
- چکاندن روغن کدو و روغن بنفشه به داخل بینی نیز در چنین مواقعی مفید است.
بیشتر بخوانید!