معرفی سیر سیاه
سیر سیاه همان سیر سفید است که در شرایط رطوبت و دمای خاص (حدودا بین 60 تا 80 درجه) بعد از مدت حدود 50-60 روز به سیر سیاه تبدیل می شود. سیر سیاه بر خلاف سیر سفید که ترد است حالت ژله ای و نرم دارد. در این مدت، برخی از ترکیبات موجود در سیر شروع به تجزیه و تغییر و تخمیر کرده و طعم تند معمول سیر سفید به نوعی طعم شیرین تبدیل می شود.
سیر سیاه ماده ای بی نظیر، مغذی و درمانی است که از سال ها قبل، مردم کره، ژاپن و کشورهای شرق آسیا از آن برای حفظ جوانی، سلامت و افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری ها استفاده می کردند.
سیر سیاه به دلیل اینکه بیشتر از سیر سفید خاصیت دارد و هم به دلیل بو نگرفتن دهان و نفس بعد از خوردن آن و همچنین طعم شیرین آن امروزه در رژیم های غذایی و نسخه های طب سنتی مورد توجه خاصی قرار گرفته است.
از لحاظ مواد موثره سیر سیاه مقداری با سیر سفید متفاوت می باشد. سیر سیاه حاوی مقادیر متمرکز آنتی اکسیدان های مهم است که آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه از سیر سفید معمولی بیشتر است. همچنین سیر سیاه دارای کالری و فیبر بیشتری نسبت به سیر سفید است.
سیر سیاه را می توان در یخچال در یک ظرف بسته تا 30 روز نگهداری کرد. برای ذخیره طولانی تر، نوعی پارچه جاذب در اطراف آن قرار می دهند تا رطوبت را جذب کند.
سیر سیاه حاوی سدیم، آهن، منگنز، منیزیم، ویتامین های گروه B، روی، پتاسیم، فسفر، ویتامین ث و کلسیم می باشد.
خواص سیر سیاه
- ضد سرطان.
- پیشگیری و درمان دیابت.
- بهبود عملکرد سیستم گردش خون.
- کنترل و کاهش فشار خون.
- تقویت سیستم ایمنی بدن.
- بهبود عملکرد مغز.
- پیشگیری و درمان آلزایمر.
- جلوگیری از ابتلا به زوال عقل و پارکینسون.
- افزایش میل جنسی در مردان.
- تقویت و بهبود عملکرد کبد و پیشگیری و درمان کبد چرب.
- تقویت موها و جلوگیری از ریزش آن ها.
- کمک به لاغری با بالا بردن متابولیسم بدن.
- رفع تصلب شرایین، پاک کردن رگ ها از رسوبات و جلوگیری از سکته ها.
- کاهش چربی بد خون و تری گلیسرید.
- ضد آلرژی.
- کاهش استرس.
- آرام کننده اعصاب.
- درمان بی خوابی و بهبود کیفیت خواب.
- درمان بیماری های تنفسی و آسم.
- کاهش التهاب مفاصل و درد ناشی از آن.
- تقویت قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی.
- مدر.
- درمان مشکلات پوستی مانند: قرمزی و خشکی پوست، آکنه و پسوریازیس.
- جلوگیری از پیری زودرس.
- رفع خستگی های مزمن ناشی از کار و ورزش زیاد.
- آنتی بیوتیک قوی، ضد ویروس و باکتری های بیماری زا.
- کاهش دردهای ماهیچه ای.
- درمان سرماخوردگی.
- رفع التهاب گلو و حنجره.
- درمان زودانزالی.
- خاصیت ضد سرطانی: سطوح بالای آنتی اکسیدان ها در سیر سیاه از برخی بیماری های مزمن و جدی مانند سرطان و رشد و گسترش سلول های سرطانی مانند سرطان روده بزرگ و سرطان خون جلوگیری می کند.
- پیشگیری و درمان دیابت: سیر سیاه در پیشگیری از دیابت و تنظیم سطح قند خون موثرتر از سیر معمولی است.
- بهبود عملکرد سیستم گردش خون: سیر سـیاه باعث کاهش سطح هموسیستئین می شود، هموسیستئین یک آمینو اسید است که سطوح بالای آن در بدن می تواند آسیب قابل توجهی به عروق خونی وارد کند. بنابراین کنترل این اسید برای حفظ سلامت سیستم گردش خون بسیار مهم است. مصرف منظم سیر سیاه به بهبود جریان خون در سیستم گردش خون و کنترل فشار خون در سطوح سالم کمک می کند.
- بهبود عملکرد مغز: خوردن منظم سیر سیاه بر سلامت مغز تاثیر مثبت دارد و به کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند: زوال عقل، آلزایمر و بیماری پارکینسون کمک می کند. همچنین می توان سیر سیاه را ابرای بهبود حافظه و جلوگیری از فراموشی مصرف کرد.
- تقویت و بهبود عملکرد کبد: سیرسیاه حاوی موادی است که می تواند به التیام بافت آسیب دیده کبد، به ویژه در نتیجه مصرف زیاد الکل کمک می کند .
- تقویت موها و جلوگیری از ریزش آن ها: سیرسیاه می تواند تاثیر بالقوه ای در برگشت ریزش مو و رشد مجدد موها داشته باشد، به ویژه هنگامی که روغن سیر سیاه استفاده شود. سیر سیاه برای تقویت پیاز مو و از بین بردن باکتری ها و قارچ کشی مفید است. نحوه استفاده از سیر برای تقویت مو به صورت استفاده، بر روی پیاز موها و از طریق ترکیب با روغن یا شامپو است.
- کمک به لاغری: سیر سیاه چربی سوز است و باعث لاغری می شود. خوردن سیر سیاه باعث کاهش وزن و کاهش چربی شکم می شود. مصرف سیر سیاه باعث تنظیم سوخت و ساز چربی و در نتیجه لاغری می شود. مصرف سیر خام با آب در وعده اول صبح میتواند در لاغری بسیار موثر باشد. همچنین میتوانید آن را به همراه آبلیمو و آب گرم مصرف کنید.
- پاک کردن رگ ها از رسوبات و جلوگیری از سکته ها: سیر سیاه چربی های رسوب کرده در رگ ها را از بین می برد و مانع از گرفتگی عروق و سکته قلبی می شود.
- تقویت سیستم ایمنی بدن: آنتی اکسیدان های موجود در سیر سیاه می توانند سیستم ایمنی را با شکست رادیکال های آزاد، کاهش التهاب و جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به سلول ها تقویت کنند. اثرات سیر سیاه و سیر خام روی عملکرد ایمنی بررسی گردید که نه تنها سیر سیاه اثرات ضد سرطانی و خصوصیات آنتی اکسیدانی قوی تری نشان داد بلکه همچنین اثرات قدرتمندی در تحریک سیستم ایمنی داشت.
- مدر: سیر سیاه به علت اینکه دارای پتاسیم است، ادرار آور بسیار خوبی است و برای افرادی که از بیماری های کلیوی و ورم و حفظ آب در بدن رنج می برند، مفید است.
- کاهش استرس: خوردن سیر سیاه مانند نسخه طبیعی در کاهش استرس موثر است و اعصاب را آرام و با مشکل بی خوابی و بدخلقی مبارزه می کند.
- درمان مشکلات پوستی: مصرف سیر کلاژن سازی پوست را بالا می برد و برای افرادی که مشکلات پوستی مانند: قرمزی و خشکی پوست، آکنه و پسوریازیس دارند، مفید است. آنتی اکسیدان موجود در سیر سیاه از پیری زودرس جلوگیری می کند.
- درمان زودانزالی: مواد غذایی حاوی روی و منیزیم می توانند به درمان زود انزالی کمک کند و سیر معمولی و سیر سیاه، دو ماده غذایی غنی از روی و منیزیم هستند.
روزانه بین نیم تا یک حبه سیر سیاه مصرف کنید و بیشتر از دو حبه در روز مصرف نکنید. در صورت مصرف بیش از اندازه سیر سیاه:
- دستگاه گوارش را تحریک می کند، که این امر ممکن است باعث نفخ، اسهال، تهوع، استفراغ و سوزش سر دل شود.
- بوی نامطبوع بدن و بوی عرق ناخوشایند و بسیار تند می شود.
- در برخی افراد واکنش های آلرژیک ایجاد می کند. برخی از رایج ترین علائم شامل آسم، گرفتگی بینی و مشکلات پوستی مانند درماتیت است.
- احتمال خونریزی را افزایش می دهد، بنابراین، مصرف سیر سیاه با داروهای رقیق کننده خون توصیه نمی شود.
- سیر سیاه ممکن است فشار خون را کاهش داده و در صورت مصرف داروی فشار خون، مصرف سیر سیاه بایستی با احتیاط باشد.
- به دلیل خاصیت رقیقکنندگی خون سیر سیاه، افرادی که در آستانه یک جراحی هستند باید از مصرف آن خودداری کنند تا از افزایش خطر خونریزی در حین و پس از جراحی جلوگیری شود.
- مصرف بیش از حد سیر سیاه میتواند منجر به معده درد شود. بنابراین، برای لاغری سریعتر، باید از مصرف زیاد سیر سیاه خودداری کرد.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع
محمدرضا
سلام
الا این مطالب راجع به سیر سیاه کجاش به طب سنتی ارتباط داشت؟
پیام
یک مادهی غذایی که طی فرایند حرارتی و حداقل تغییر تا تبدیل به مادهای دیگه، قابل مصرف هست.
نه اینکه تبدیل به یک داروی شیمیایی با الفاظ پیچیدهی دارویی شده باشه. این فرایند کاملا طبیعی صورت گرفته.
همین فرایند، یعنی فرمول طب سنتی.
حالا درسته الفاظی در این مقاله ذکر شده، آنتی اکسیدان و کلسیم و… ولی هر مادهی غذایی ممکنه این الفاظ رو شامل بشه، اما از دایرهی طب سنتی، خارج نمیشه.