عضله سازی به روش طبیعی
داشتن بدنی با عضله هایی با حجم زیاد دغدغه ورزشکاران رشته بدنسازی و زیبایی اندام است. امروزه برخی ها به هر روشی اقدام به افزایش حجم عضلات خود می کنند، غافل از اینکه برخی از این روش ها شاید به طور موقت انتظارشان را برآورده کنند ولی در طولانی مدت باعث بروز عوارض و بیماری هایی بعضا بسیار خطرناک می شوند.
مربیان در باشگاه های بدنسازی و زیبایی اندام اغلب ورزشکاران را به استفاده از پودرها و آمپول های موجود در بازار می کنند. این پودرها و مکمل ها تماما شیمیایی و عاملی برای کسب سودهای نجومی برای مافیای این داروها هستند و نه تنها سودی برای بدن ندارند بلکه ضررهای جبران ناپذیری به بدن وارد می کنند. جالب است بدانی حتی از روی این مکمل ها و پودرها نسخه های تقلبی هم در بازار به وفور پخش شده اند که استفاده از آن ها گاها مرگبار است.
نکته ای که بدنسازان باید توجه کنند این است که انسان برای رسیدن به سلامتی و ورزیدگی ورزش می کند و استفاده از این مکمل ها فقط به طور موقت حجم عضله ها را زیاد می کنند و در صورت عدم استفاده از این مکمل ها وضعیت عضله ها حتی ممکن است از حالت اولیه نیز بدتر شود.
افزایش حجم عضله باید به صورت طبیعی، با ورزش های صحیح و با استفاده از خوراکی های توصیه شده در طب سنتی صورت پذیرد تا نه تنها عوارضی برای بدن نداشته باشد بلکه باعث افزایش سلامتی و طول عمر بیشتر شوند و هم از طرف دیگر بازگشت پذیر نباشند.
حال این سوال در ذهن ایجاد می شود که طب سنتی برای افزایش حجم عضلات چه توصیه هایی دارد. با این مقاله از سایت طبایع با همه عضله سازهای طب سنتی آشنا شوید.
توصیه و راهکارهای طب سنتی برای عضله سازی
استفاده از پروتئین های حیوانی: گوشت قرمز، گوشت سفید و گوشت آبزیان. استفاده از گوشت سفید به دلیل اینکه چربی کمتری دارند بهتر از گوشت قرمز و استفاده از گوشت آبزیان بهتر از همه آنهاست. گوشت آبزیان علاوه بر پروتئین ها و ویتامین های مختلف سرشار از امگا 3 می باشند.
گوشت بوقلمون: سینه بوقلمون یکی دیگر از پروتئینهای مفید و یکی از بهترین عضله سازهای طبیعی است.
میگو: میگو حاوی مقدار زیادی آمینو اسید لوسین است که برای رشد عضلات ضروری خواهد بود.
سویق گندم و سویق جو: باعث رویانیدن گوشت و عضله (نه چربی) در بدن و همچنین استحکام استخوان بندی و افزایش تراکم استخوان می شود. پودر شده گندم یا جو همراه با سبوسشان که مقداری خیلی کم بدون روغن یا آب تفت داده شده باشند را سویق گویند.
نان جو: نان جو هم عضله ساز است و هم قدرت بدنی را در افراد مصرف کننده بیشتر می کند.
خرما: خرما را به عنوان شیرین کننده طبیعی به انواع اسموتی های مخصوص عضله سازی اضافه کنید.
توت فرنگی: توت فرنگی به دلیل مقادیر بالای فلاونوئید هایی که دارد به افزایش عضله سازی کمک کرده و یکی از بهترین میوه ها برای قبل از تمرینات ورزشی است.
تمشک: تمشک مانند توت فرنگی سرشار از فلاونوئید ها و آنتی اکسیدان هاست که به حفظ سلامتی عضلات کمک می کند.
گیلاس: گیلاس حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان های قوی است و مصرف آن پس از یک تمرین بدنسازی به کاهش التهاب کمک کرده و باعث بهبود عضله سازی می شود.
بادام: بادام یکی از مواد اصلی مکمل های بدنسازی است. بادام مملو است از ویتامین E که برای ترمیم آسیبهای سلولی ناشی از ورزش ضروری می باشد.
آناناس: آناناس حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هاست و مصرف آن بعد از تمرینات بدنسازی به دلیل خواص ضد التهابی قوی که دارد به عضله سازی و سلامت کلی بدن کمک می کند.
طالبی: طالبی میوه ای بسیار آبدار است که به هیدراته شدن بدن بعد از تمرینات ورزشی کمک می کند و عضله سازی بدن را افزایش می دهد.
جوانه گندم یا جو: دو ماده اصلی که در احیای عضلات نقش مهمی بر عهده دارند، گلوکورافانین و سولفورفان هستند. جوانه گندم و جو منبع بسیار غنی از این دو ماده هستند.
ثعلب: پودر ثعلب دارای مقدار زیادی نشاسته و قند است و باعث افزایش انرژی و قدرت در ورزشهای سنگین و طولانی می شود. این ماده نقش هورمون تستوسترون را در تامین قند بدن به خوبی ایفا میکند و از راهکارهای افزایش حجم عضلات به شمار میرود.
هورمون تستوسترون در حقیقت همان هورمون جنسی مردانه است که باعث میل جنسی و باروری در مردان و بروز ویژگیهای مردانه میشود. البته این هورمون در بدن زنان نیز ترشح میشود اما میزان آن بسیار کمتر از مردان، چیزی حدود یک دهم آنها، است. یکی از کارکردهای هورمون تستوسترون ساخت عضلات است. وجود هورمون تستوسترون برای عضلهسازی ضروری است و دلیل افزایش حجم بیشتر و سریعتر عضلات در مردان نیز سطح بالای همین هورمون است.
کشمش: کشمش حاوی مقادیر زیادی گلوکز است اما مزیت آن نسبت به بسیاری موارد غذایی این است که درصد زیادی از قند و املاح مفید آن (چیزی حدود 75 درصد) برای بدن قابل جذب است. همین موضوع باعث میشود که کشمش جایگزین طبیعی و بسیار مناسبی برای تستوسترون باشد. با خوردن کشمش انرژی لازم برای ورزشهای طولانی مدت و افزایش حجم عضلات تامین میشود.
کینوا: کینوا حاوی تمام ۹ اسید آمینه ضروری است، همچنین حاوی فیبر، منیزیم، ویتامینهای گروه B، کلسیم، فسفر، ویتامین E، پتاسیم، آهن می باشد.
بادام زمینی: بادام زمینی حاوی ترکیبی از پروتئین، چربی و کربوهیدرات است. بادام زمینی حاوی مقادیر بالای آمینو اسید لوسین است، به همین دلیل ورزشکاران می توانند ار آن به عنوان بهترین عضله ساز طبیعی بهره ببرند.
سویا: مصرف سویای ایزوله علاوه بر کمک به عضله سازی، باعث افزایش ترشحات تیروئیدی میشود، این خبر بسیار خوبی برای ورزشکارانی است که قصد دارند همراه عضلهسازی، چربیسوزی هم داشته باشند.
سیر: ترکیبی در سیر به نام آلیسین، میزان هورمون استرس را در بدن کاهش میدهد.
زیتون: ۷ عدد زیتون صبحگاهی روزانه عضلات را سرحال و بانشاط نگه می دارد.
کلم بروکلی: سبزی مناسبی برای ریکاوری عضلات بعد از ورزش می باشد.
تخم کتان: دانه کتان، حاوی مقدار زیادی پروتئین، پتاسیم، روی، آهن، ویتامین E و منیزیم میباشد. همچنین حاوی آلفا لینولنیک اسید (یکی از اجزای تشکیل دهنده امگا) است، که حساسیت به انسولین در عضلات را افزایش میدهد و به افزایش انرژی و کم کردن زمان ریکاوری کمک می کند.
نخود فرنگی: نخود فرنگی یکی از مواد غذایی حاوی پروتئین گیاهی است. وجود اسیدآمینه و گلوتامین در نخود فرنگی در احیا و افزایش حجم عضلات بدن نقش موثری دارد.
نخود زرد: پودر نخود زرد غنی از آمینو اسیدهای شاخهدار (BCAA) است. این آمینو اسیدها برای عضلهسازی و همینطور کاتابولیسم عضلات ضروری بهشمار میروند. نخود از طرف دیگر برای سوختن چربی های اضافه بدن نیز مفید است.
اسفناج: اسفناج دارای مقادیر زیادی از آرژنین است. آرژنین نوعی اسیدآمینه است که منجر به ترشح هورمون رشد میشود. این هورمون توانایی بازتولید و احیای سلولها را دارد و احیای سلولها برای تقویت بافت عضلات در حین ورزش، اهمیت زیادی دارد.
کشک: کشک یکی از لبنیات غنی از کلسیم و پروتئین است. کشک پروتئین بالایی داشته و سبب افزایش حجم عضلات میشود. بهترین زمان استفاده از کشک خشک، صبح به صورت ناشتا است. مصرف کشک به جلوگیری از پوکی استخوان و تحلیل استخوانها نیز کمک کرده و در تمرینات سنگین بدنسازی بسیار مفید واقع می شود.
همچنین مصرف کشک در بدنسازی در کاهش وزن نیز موثر است. اگر صبح ناشتا از کشک استفاده کنید، باعث میشود تا چند ساعت سیر بمانید و هوسهای غذایی کمتر به سراغ شما بیاید. در نتیجه به کاهش وزن کمک خواهد شد.
ماست یونانی: ماست یونانی مملو از پروتئین آب پنیر سریع هضم و پروتئین کازئین دیر هضم است که منبعی غنی از ویتامین D به حساب میآید. ترکیب پروتئین آب پنیر و کازئین ترکیبی بهینه برای افزایش توده عضلانی بدون چربی است.
سنجد: سنجد حاوی مقادیر زیادی از ویتامین C و ویتامین K است و همچنین فیبر و کلسیم زیادی هم دارد. پودر سنجد به ترشح هورمون رشد، تأمین انرژی بدن و تقویت و استحکام استخوان ها کمک می کند.
جعفری و پیازچه: جعفری و پیازچه به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی از لیزین (لیزین نوعی اسیدآمینه است که باعث ترمیم بافتهای لیگامنت و غضروفها میشود) امکان انجام ورزشهای بدنسازی به مدت طولانی و همچنین افزایش حجم عضلات فراهم می کند.
انواع لوبیا: لوبیاها منابع بسیار خوبی از فیبر و ویتامینهای گروه B هستند. علاوه بر این سرشار از منیزیم، فسفر و آهن هستند. به این دلایل، لوبیا منبع خوبی از پروتئین گیاهی برای افزودن به رژیم غذایی جهت عضله سازی به حساب میآیند.
بومادران: بومادران اغلب به عنوان آرامبخش یا تعدیل کننده سیستم اعصاب، دستگاه گوارش و سیستم گردش خون شناخته میشود، اما این ماده در بهبود استقامت ماهیچهها و عملکرد عضلهها نیز نقش دارد و به عنوان یکی از راهکارهای طب سنتی برای افزایش حجم عضلات قابل استفاده است.
سیب: سیب به دلیل قند طبیعی بالایی که دارد، به یک باره سطح قند خون ورزشکاران را افزایش میدهد. علاوه بر این، سیب حاوی انواع ویتامینهای A، B و C، پتاسیم و آهک است که در افزایش حجم عضلات و بهبود مقاومت ماهیچهها در تمرینات تاثیر بسزایی دارند.
موز: مقادیر بالای پتاسیم و منیزیم موجود در موز به عنوان آرام بخش طبیعی ماهیچه عمل می کند و برای کاهش فشار روی عضلات مفید است.موز به میوه عضله ساز مشهور است و ورزشکاران حتما قبل از تمرین از این میوه پر خاصیت باید استفاده کنند.
تخم شنبلیله: با افزایش تستوسترون باعث افزایش توان در ورزش ها و تمرینات سنگین می شود.
چغندر: چغندر به دلیل داشتن مقادیر بسیار زیادی از نیترات و آنتیاکسیدانها نقش مهمی در بهبود اکسیژنرسانی خون دارد. اکسیژنرسانی مناسب یکی از مهمترین عوامل افزایش حجم عضلات است. چغندر همچنین باعث افزایش توان و به عبارت عامیانه افزایش زور می شود. همچنین چغندر منبع خوبی از «بتائین» است که باعث تقویت کبد، ترمیم مفاصل و افزایش قدرت و استقامت عضلات میشود.
خربزه: خربزه حاوی مواد مفیدی مانند پتاسیم، ویتامین A و C، منگنز، فسفر و کلسیم است که به افزایش انرژی بدن و حجم عضلات کمک بزرگی می کند. در ضمن خربزه قند و آب فراوان دارد که همین موضوع باعث افزایش توان در تمرینات بدنسازی می شود.
عدس: عدس حاوی اسیدهای چرب، فسفات و ازته می باشد که تاثیر زیادی بر تعدیل یونهای بدن و تقویت قوای جسمانی دارند. در حالت عادی انجام این موارد بر عهده تستوسترون است اما در مورد افرادی که با کمبود این هورمون مواجهاند، مصرف عدس میتواند باعث افزایش حجم عضلات شود.
عدسی: یک پیاله عدسی همراه با گلپر هفتهای ۲ بار.
اسپند: قورت دادن روزی ده ها دانه اسپند شسته شده. دقت کنید فقط با آب قورت داده شود، جویده نشود.
نخودآب: نخود آب پخته شده همراه با پودر زنیان و یا آویشن و پیاز هفتهای یکبار.
نیمرو با فلفل سیاه: نیمرو با فلفل سیاه یکی از صبحانه های مفید جهت عضله سازی به حساب می آید.
خاویار ماهی سالمون: خاویار ماهی سالمون هفته ای یک وعده همراه با ۹ تا ۱۲ عدد خرما یا زیتون بمدت ۵ ماه میل شود.
کباب کوهان گاو یا شتر: کباب کوهان گاو یا کوهان شتر همراه با سماق هفتهای دو بار.
بناگوش و زبان گوسفند: بناگوش و زبان گوسفند همراه با نان جو هفتهای یکبار.
ریشه رز: این گیاه، سنتز پروتئین ماهیچه و فعالیت آنابولیک را نیز افزایش میدهد که منجر به رشد عضلانی و افزایش قدرت میشود.
تخم مرغ: تخم مرغ حاوی مقادیر زیادی آمینو اسید لوسین است که برای که برای افزایش عضله سازی و ریکاوری عضلات پس از ورزش بسیار حائز اهمیت است.
انیسون و انجیر: برای عضله سازی می توانید هم از جوشانده مقدار مساوی از پودر انجیر و انیسون و هم از پودر انیسون همراه با سویق انجیر، یا مربا انجیر همراه با انیسون استفاده کنید.
فسنجان گردو و بادام: خوردن فسنجان گردو و بادام ماهیانه چند روز جهت عضله سازی بسیار مفید است.
ترکیب یک لیوان شیر بادام+ پودر عصاره مالت جو+ سبوس برنج و آرد جوانه گندم: این ترکیب جایگزین مکمل بدنسازی در طب سنتی برای افزایش وزن است.
ترکیب ۴۰ عدد گردو + ۷۰ عدد بادام + ۲۵ عدد پسته + ۴۰ عدد فندق+ ۵۵ عدد بادام هندی+ ۹ قاشق غذاخوری کنجد خام+ مغز نارگیل ۷ قاشق غذاخوری+ نیم کیلو خرما+ ۲۵۰ گرم شیره انگور: بعد از آسیاب کردن مواد گفته شده خمیر حاصله را به اندازه یک گردو گلوله کنید و داخل تخم خرفه بغلتانید تا به آن آغشته شوند. روزانه ۱ عدد از آن ها را همراه با یک لیوان آب هویج میل نمایید تا جایگزین خوبی برای مکمل بدنسازی در طب سنتی باشد.
روغن گل بنفشه: بعد از هر بار استحمام بدن خود را با روغن گل بنفشه ماساژ دهید. این کار علاوه بر کمک به حجم دهی عضلات، مانع بروز جوش های پوستی هم می شود.
روغن خراطین: مالیدن این روغن به عضلات باعث باز شدن رگ ها در این نقاط و افزایش اکسیژن و غذا رسانی به ماهیچه ها و در نتیجه تقویت و افزایش حجم آن ها می شود.
کافئین: کافئین جایگزین مناسبی برای مکمل های کراتین بدنسازی است. کافئین با مسدود کردن گیرندههای آدنوزین مغز منجر به افزایش انرژی و هوشیاری خواهد شد. در این حالت فرد انرژی بیشتری برای فعالیت ورزشی، تمرینهای سخت هوازی و در نهایت عضله سازی خواهد داشت. کافئین در خوراکی هایی مانند: چای، قهوه، شکلات، گوارانا، چای سبز، گیاه یربا میت، عصاره پوست درخت کاج و … وجود دارد.
سالاد دارواش: سالاد دارواش سبز هفته ای ۳ وعده میل کنید. کاهو + کلم + خیار + هویج جزو ترکیبات دیگر سالاد باشد.
ماساژ: ماساژ عضله ها با روغن های زیتون و میخک و سیاهدانه روزی سه بار.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع