اگر شما هم دنبال رژیم غذایی سالم و پروتئین دار هستید به شما کیک نخود را پیشنهاد می کنیم، یک کیک پروتئینی بدون پودر پروتئین؛ اما قبل از هر چیزی لطفاً پیش داوری نکنید و با اکراه نگویید آخه مگه کیک نخود مزه اش خوب میشه؟؟؟ این دستور قبلاً امتحان شده و اصلاً نمی توانید حدس بزنید که در پخت آن نخود به کار رفته است. پس برای آشنایی با دستور پخت این کیک جدید اما مقوی با ما همراه باشید:
مروری بر خواص نخود
- مزاج نخود گرم و خشک است.
- نخود اگر قبل از پخت خیسانده شود و خوب پخته شده و در بدن به خوبی هضم شود، ارزش غذایی بالایی دارد.
- نخود سبب پاکسازی کبد و باز کردن انسدادهای آن میشود.
- نخود، خون اصطلاحاً صالح تولید میکند؛ یعنی این خون دارای کیفیت بسیار خوبی است.
- نرم کننده شکم است. بنابراین برای کسانی که یبوست دارند، غذای مناسبی بوده و ملین است.
- نخود به تنهایی یک غذای نسبتاً کامل است.
نکاتی که در مصرف نخود باید رعایت کرد:
- نخود مانند سایر حبوبات بهتر است قبل از هر گونه استفاده، مدتی در آب خیس بخورد تا نفخش گرفته شود و راحت تر هضم شود.
- آشامیدن آب بعد از خوردن نخود بسیار زیانآور است.
- چون نخود نفاخ است اصلا نباید همراه و بعد از خوردن نخود تا حداقل دو ساعت آب نوشیده شود.
- از آنجایی که طبع نخود گرم و خشک است میتواند سهمی قابل توجه در غذای افراد سرد مزاج داشته باشد.
- ولی برای افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود وگرنه ممکن است باعث نفخ شدید و سر درد شود.
- درکل با همه خواص بی شماری که نخود دارد نفاخ و دیر هضم میباشد و نباید در خوردن آن افراط کرد.
آموزش پخت کیک نخود
دستور این کیک خیلی آسان است. چون بیشتر مواد را در غذاساز می ریزید و مخلوط می کنید. و وقتی از فر بیرون می آورید کیک نرم، چسبناک، مغذی و پر از پروتئین دارید که طعمش فوق العاده است. می توانید این کیک را با خیالت راحت به عنوان دسر میل کنید.
مواد لازم
- نخود پخته شده (بدون آب): 1/5 پیمانه
- تخم مرغ : 1 عدد
- شیرین کننده : 1/3 پیمانه عسل یا شیره انگور یا شکر
- آرد سبوس دار یا آرد جودوسر: 2/3 پیمانه
- شیر: 1/3 پیمانه
- بکینگ پودر: 1 قاشق چایخوری
- پودر وانیل یا عصاره آن: 1 قاشق چایخوری
- شکلات تلخ خورد شده: به میزان لازم
- کره بادام زمینی : 1 قاشق غذاخوری (قابل حذف: ولی کیک را خوشمزه می کند).
دقت کردید این کیک اگر کره بادام زمینی را حذف کنید اصلاً روغن ندارد؟
مراحل تهیه
- فر را در دمای 175 درجه گرم کنید ( فر برقی:155 تا 160 درجه)
- اول نخودها را داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شود.
- بعد تمام مواد به جز شکلات را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که یکنواخت و یکدست بشود میکس کنید.
- در آخر شکلات ها را بریزید و خیلی کوتاه میکس کنید که شکلات ها خورد نشوند.
- بعد داخل قالب مورد نظر ریخته و روی آن چند تکه شکلات بگذارید و 20 الی 25 دقیقه در فر بگذارید (تا زمانی که کناره های آن برشته شده و خلال دندان یا چنگال را که داخلش فرو می کنید تمیز بیرون بیاید).
آیا این کیک نفاخ است؟
- نخود طبیعتاً نفاخ است اما برای کاهش نفخ نخود به کار رفته در این دستور میتوان نخود را از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کنید و سپس بپزید.
- البته به خاطر قرار گرفتن در فر، مقدار زیادی از رطوبت نخود گرفته شده و چه بسا از میزان نفخ آن کاسته میشود.
مصرف کیک نخود به چه کسانی توصیه نمیشود؟
- کسانی که دچار نفخ معده و روده هستند یا سوء هاضمه دارند.
- کسانی که دچار رفلاکس هستند.
- افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود.
- افرادی که چاق هستند و میخواهند لاغر شوند.
- افرادی که زخم مثانه دارند نیز باید در مصرف نخود احتیاط کنند.
منبع: با سپاس از همکار محترم، دکتر الهام پارسا