پخت و پزشیرینی

تا حالا کیک نخود خوردید؟

طرز تهیه کیک نخود، یک کیک خوشمزه پر از پروتئین

اگر شما هم دنبال رژیم غذایی سالم و پروتئین دار هستید به شما کیک نخود را پیشنهاد می کنیم، یک کیک پروتئینی بدون پودر پروتئین؛ اما قبل از هر چیزی لطفاً پیش داوری نکنید و با اکراه نگویید آخه مگه کیک نخود مزه اش خوب میشه؟؟؟ این دستور قبلاً امتحان شده و اصلاً نمی توانید حدس بزنید که در پخت آن نخود به کار رفته است. پس برای آشنایی با دستور پخت این کیک جدید اما مقوی با ما همراه باشید:

مروری بر خواص نخود

  • مزاج نخود گرم و خشک است.
  • نخود اگر قبل از پخت خیسانده شود و خوب پخته شده و در بدن به خوبی هضم شود، ارزش غذایی بالایی دارد.
  • نخود سبب پاکسازی کبد و باز کردن انسدادهای آن می‌شود.
  • نخود، خون اصطلاحاً صالح تولید می‌کند؛ یعنی این خون دارای کیفیت بسیار خوبی است.
  • نرم کننده شکم است. بنابراین برای کسانی که یبوست دارند، غذای مناسبی بوده و ملین است.
  • نخود به تنهایی یک غذای نسبتاً کامل است.

نکاتی که در مصرف نخود باید رعایت کرد:

  • نخود مانند سایر حبوبات بهتر است قبل از هر گونه استفاده، مدتی در آب خیس بخورد تا نفخش گرفته شود و راحت تر هضم شود.
  •  آشامیدن آب بعد از خوردن نخود بسیار زیان‌آور است.
  • چون نخود نفاخ است اصلا نباید همراه و بعد از خوردن نخود تا حداقل دو ساعت آب نوشیده شود.
  • از آنجایی که طبع نخود گرم و خشک است می‌تواند سهمی قابل توجه در غذای افراد سرد مزاج داشته باشد.
  • ولی برای افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود وگرنه ممکن است باعث نفخ شدید و سر درد شود.
  • درکل با همه خواص بی شماری که نخود دارد نفاخ و دیر هضم می‌باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد.

بیشتر بخوانید!

آموزش پخت کیک نخود

دستور این کیک خیلی آسان است. چون بیشتر مواد را در غذاساز می ریزید و مخلوط می کنید. و وقتی از فر بیرون می آورید کیک نرم، چسبناک، مغذی و پر از پروتئین دارید که طعمش فوق العاده است. می توانید این کیک را با خیالت راحت به عنوان دسر میل کنید.

مواد لازم

  • نخود پخته شده (بدون آب): ۱/۵ پیمانه
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • شیرین کننده : ۱/۳ پیمانه عسل یا شیره انگور یا شکر
  • آرد سبوس دار یا آرد جودوسر: ۲/۳ پیمانه
  • شیر: ۱/۳ پیمانه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر وانیل یا عصاره آن: ۱ قاشق چایخوری
  • شکلات تلخ خورد شده: به میزان لازم
  • کره بادام زمینی : ۱ قاشق غذاخوری (قابل حذف: ولی کیک را خوشمزه می کند).

دقت کردید این کیک اگر کره بادام زمینی را حذف کنید اصلاً روغن ندارد؟

مراحل تهیه

  • فر را در دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید ( فر برقی:۱۵۵ تا ۱۶۰ درجه)
  • اول نخودها را داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شود.
  • بعد تمام مواد به جز شکلات را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که یکنواخت و یکدست بشود میکس کنید.
  • در آخر شکلات ها را بریزید و خیلی کوتاه میکس کنید که شکلات ها خورد نشوند.
  • بعد داخل قالب مورد نظر ریخته و روی آن چند تکه شکلات بگذارید و ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر بگذارید (تا زمانی که کناره های آن برشته شده و خلال دندان یا چنگال را که داخلش فرو می کنید تمیز بیرون بیاید).

بیشتر بخوانید!

آیا این کیک نفاخ است؟

  • نخود طبیعتاً نفاخ است اما برای کاهش نفخ نخود به کار رفته در این دستور می‌توان نخود را از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کنید و سپس بپزید.
  • البته به خاطر قرار گرفتن در فر، مقدار زیادی از رطوبت نخود گرفته شده و چه بسا از میزان نفخ آن کاسته می‌شود.

مصرف کیک نخود به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

  • کسانی که دچار نفخ معده و روده هستند یا سوء هاضمه دارند.
  • کسانی که دچار رفلاکس هستند.
  • افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود.
  • افرادی که چاق هستند و می‌خواهند لاغر شوند.
  • افرادی که زخم مثانه دارند نیز باید در مصرف نخود احتیاط کنند.

منبع: با سپاس از همکار محترم، دکتر الهام پارسا

دکتر الهام پارسا

متخصص طب سنتی (رژیم درمانی)

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳ (۲ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3 (2 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن