پخت و پزشیرینی

تا حالا کیک نخود خوردید؟

طرز تهیه کیک نخود، یک کیک خوشمزه پر از پروتئین

اگر شما هم دنبال رژیم غذایی سالم و پروتئین دار هستید به شما کیک نخود را پیشنهاد می کنیم، یک کیک پروتئینی بدون پودر پروتئین؛ اما قبل از هر چیزی لطفاً پیش داوری نکنید و با اکراه نگویید آخه مگه کیک نخود مزه اش خوب میشه؟؟؟ این دستور قبلاً امتحان شده و اصلاً نمی توانید حدس بزنید که در پخت آن نخود به کار رفته است. پس برای آشنایی با دستور پخت این کیک جدید اما مقوی با ما همراه باشید:

مروری بر خواص نخود

  • مزاج نخود گرم و خشک است.
  • نخود اگر قبل از پخت خیسانده شود و خوب پخته شده و در بدن به خوبی هضم شود، ارزش غذایی بالایی دارد.
  • نخود سبب پاکسازی کبد و باز کردن انسدادهای آن می‌شود.
  • نخود، خون اصطلاحاً صالح تولید می‌کند؛ یعنی این خون دارای کیفیت بسیار خوبی است.
  • نرم کننده شکم است. بنابراین برای کسانی که یبوست دارند، غذای مناسبی بوده و ملین است.
  • نخود به تنهایی یک غذای نسبتاً کامل است.

نکاتی که در مصرف نخود باید رعایت کرد:

  • نخود مانند سایر حبوبات بهتر است قبل از هر گونه استفاده، مدتی در آب خیس بخورد تا نفخش گرفته شود و راحت تر هضم شود.
  •  آشامیدن آب بعد از خوردن نخود بسیار زیان‌آور است.
  • چون نخود نفاخ است اصلا نباید همراه و بعد از خوردن نخود تا حداقل دو ساعت آب نوشیده شود.
  • از آنجایی که طبع نخود گرم و خشک است می‌تواند سهمی قابل توجه در غذای افراد سرد مزاج داشته باشد.
  • ولی برای افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود وگرنه ممکن است باعث نفخ شدید و سر درد شود.
  • درکل با همه خواص بی شماری که نخود دارد نفاخ و دیر هضم می‌باشد و نباید در خوردن آن افراط کرد.

بیشتر بخوانید!

آموزش پخت کیک نخود

دستور این کیک خیلی آسان است. چون بیشتر مواد را در غذاساز می ریزید و مخلوط می کنید. و وقتی از فر بیرون می آورید کیک نرم، چسبناک، مغذی و پر از پروتئین دارید که طعمش فوق العاده است. می توانید این کیک را با خیالت راحت به عنوان دسر میل کنید.

مواد لازم

  • نخود پخته شده (بدون آب): ۱/۵ پیمانه
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • شیرین کننده : ۱/۳ پیمانه عسل یا شیره انگور یا شکر
  • آرد سبوس دار یا آرد جودوسر: ۲/۳ پیمانه
  • شیر: ۱/۳ پیمانه
  • بکینگ پودر: ۱ قاشق چایخوری
  • پودر وانیل یا عصاره آن: ۱ قاشق چایخوری
  • شکلات تلخ خورد شده: به میزان لازم
  • کره بادام زمینی : ۱ قاشق غذاخوری (قابل حذف: ولی کیک را خوشمزه می کند).

دقت کردید این کیک اگر کره بادام زمینی را حذف کنید اصلاً روغن ندارد؟

مراحل تهیه

  • فر را در دمای ۱۷۵ درجه گرم کنید ( فر برقی:۱۵۵ تا ۱۶۰ درجه)
  • اول نخودها را داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شود.
  • بعد تمام مواد به جز شکلات را داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که یکنواخت و یکدست بشود میکس کنید.
  • در آخر شکلات ها را بریزید و خیلی کوتاه میکس کنید که شکلات ها خورد نشوند.
  • بعد داخل قالب مورد نظر ریخته و روی آن چند تکه شکلات بگذارید و ۲۰ الی ۲۵ دقیقه در فر بگذارید (تا زمانی که کناره های آن برشته شده و خلال دندان یا چنگال را که داخلش فرو می کنید تمیز بیرون بیاید).

بیشتر بخوانید!

آیا این کیک نفاخ است؟

  • نخود طبیعتاً نفاخ است اما برای کاهش نفخ نخود به کار رفته در این دستور می‌توان نخود را از شب قبل خیسانده و چند بار آب آن را عوض کنید و سپس بپزید.
  • البته به خاطر قرار گرفتن در فر، مقدار زیادی از رطوبت نخود گرفته شده و چه بسا از میزان نفخ آن کاسته می‌شود.

مصرف کیک نخود به چه کسانی توصیه نمی‌شود؟

  • کسانی که دچار نفخ معده و روده هستند یا سوء هاضمه دارند.
  • کسانی که دچار رفلاکس هستند.
  • افراد گرم مزاج، چه گرم و خشک و چه گرم و تر باید با احتیاط مصرف شود.
  • افرادی که چاق هستند و می‌خواهند لاغر شوند.
  • افرادی که زخم مثانه دارند نیز باید در مصرف نخود احتیاط کنند.

منبع: با سپاس از همکار محترم، دکتر الهام پارسا

دکتر الهام پارسا

متخصص طب سنتی (رژیم درمانی)

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۳ (۲ رای)

مشاوره طبایع

همراهان گرامی طبایع می توانند برای تشخیص مزاج و انجام مشاوره تخصصی به لینک زیر مراجعه نمایند...

آکادمی طبایع

برای شرکت در کلاس‌های آموزشی با گواهینامه معتبر انجمن علمی به لینک زیر مراجعه نمایید...

اپلیکیشن طبایع

برنامه موبایل اندروید طبایع با امکانات بسیار آماده شد! جهت آشنایی با اپلیکیشن و دانلود به لینک زیر بروید...

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3 (2 رای)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *