انجیر چه به صورت خشک و جه به صورت تازه سرشار از آنتی اکسیدان است و مواد معدنی بسیار زیادی دارد که هر کدام از این مواد معدنی خواص درمانی زیادی را به این میوه خوش عطر و طمع بخشیده اند که می تواند به درمان بسیاری از بیماری ها کمک نماید. حالا ما در این پست قصد داریم شما را با یکی از فرآورده های معجزه گر و مقوی انجیر تحت عنوان «عسل انجیر»، خواص و طرز تهیه آن آشنا نماییم.
خواص و مزاج عسل انجیر
- عسل انجیر دارای مزاج گرم و تر است.
- ملین و مسهل مناسب برای سردمزاجان است.
- برای رشد کودکان مفید و سرشار از آهن است.
- برای کلیه ها نافع است.
- نیکو کننده رنگ رخسار و درمان کننده یبوست و نفخ است.
- در بسیاری از مشکلات ریوی و سرفه مفید است.
مصرف عسل انجیر به چه افرادی توصیه نمی شود؟
- افرادی که سابقه ابتلاء به شپش دارند، مصرف انجیر و فرآورده های آن باید محدود شود و تا درمان کامل این انگل، از مصرف انجیر خودداری کنند.
- چون مواد مغذی به سطح پوست آمده و شپش برای رشد از آن ها استفاده کرده و تکثیر بیشتری می یابد،
- حتی گاهی در برخی منابع نوشته شده که انجیر مولد شپش است و در مصرف آن نباید زیاده روی کرد.
بیشتر بخوانید!
طرز تهیه
- مقدار انجیر زرد خشک را در دیگی ریخته و به اندازه کافی به آن آب اضافه نمایید تا روی انجیرها را کاملاً بپوشاند.
- با حرارت ملایم بجوشانید و اگر لازم بود باز آب اضافه نمایید تا مواد سفت نشده و انجیرها خوب له شوند.
- به مدت یک شب کنار گذاشته و سپس تفاله های انجیر را صاف کرده و دوباره حرارت دهید تا غلیظ شده و به قوام عسل برسد.
- از این عسل هر 8 ساعت یک بار به اندازه یک قاشق مرباخوری استفاده گردد.
- همچنین می توان در دمنوش، مربا یا در تهیه کیک و شیرینی از آن به عنوان شیرین کننده استفاده نمود.
بیشتر بخوانید!
توجه!!!
از عسل انجیر تحت عنوان شیره انجیر هم یاد می شود اما در کتاب رازی به آن عسل انجیر گفته شده که حتی مقداری قند هم بدان اضافه میگردد اما جهت حفظ سلامت قند از دستور حذف گردیده است.
با سپاس از همکار محترم خانم دکتر محبوبه ابریشم کار