اسیدفولیک را با نام ویتامین B9 میشناسند که برای عملکرد مناسب بدن و تولید مواد ژنتیکی DNA ضروری است. اسید فولیک اغلب برای درمان مشکلات ناشی از کمبود فولات، مثل کمخونی ناشی از کمبود فولات که با خستگی همراه است و زمانی که روده فرد قادر به جذب مواد مغذی تنها از طریق خوراکیها و مواد غذایی نیست تجویز میشود.
تفاوت فولات و اسید فولیک
فولات (Folate) و اسید فولیک (Folic acid) دو شکل متفاوت از ویتامین B محلول در آب هستند. فولات به طور طبیعی در موادغذایی یافت میشود در حالی که اسید فولیک شکل مصنوعی این ویتامین است.
مواد طبیعی حاوی فولات
چه مواد طبیعی را میتوان جایگزین قرصهای شیمیایی ویتامین B9 کرد؟
- گندم و برنج سبوسدار
- نخود
- زرده تخم مرغ محلی
- بادام درختی
- گیاه دارویی مارچوبه
- جگر گوسفندی
- کلم بروکلی
- لوبیا چیتی
- تخم کتان
- تخم آفتابگردان
- آووکادو
- لوبیا چشم بلبلی
- موز
- مرکبات (پرتقال و گریب فروت)
- عدس
- بامیه
- سبزیجات پهن برگ مثل اسفناج
- گل کلم
- چغندر
- ذرت
- هویج
عوارض مصرف بی رویه قرص اسید فولیک (B9)
- بیماری قلبی: پژوهشهای اولیه نشان میدهد که مصرف اسید فولیک علاوه بر ویتامین B6 ممکن است، خطر ابتلا به حمله قلبی را در افرادی که سابقه بیماری قلبی دارند افزایش دهد.
- سرطان: تحقیقات اولیه نشان میدهد که مصرف ۸۰۰ الی ۱۰۰۰ میکروگرم اسیدفولیک روزانه ممکن است خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. تا زمانی که تحقیقات به جامعیت بیشتری برسند، بهتر است که افراد با سابقه سرطان از مصرف دوزهای بالای اسید فولیک اجتناب کنند.
- اختلال تشنج: مصرف مکمل اسید فولیک ممکن است باعث تشنج در افراد مبتلا به اختلالات تشنج، به ویژه در دوزهای بالا شود.
- سایر عوارض: گرفتگی شکمی، اسهال، واکنشها و بثورات پوستی، اختلالات خواب، تحریکپذیری، سردرگمی، تهوع، ناراحتی معده، تغییر در رفتار و خلق و خوی.