همانطور که میدانید گشنیز یک گیاه سنتی و البته پرخاصیت است که به آن جعفری چینی نیز میگویند. این گیاه دارای خواص دارویی و درمانی بسیاری است و در طب سنتی بر استفاده از آن تاکید فراوانی شده است. در این مقاله از طبایع قرار است شما را طبع گشنیز در طب سنتی و خواص گشنیز در طب اسلامی آشنا کنیم. پس همراه ما باشید.
طبع گشنیز در طب سنتی
طبع گشنیز در طب سنتی سرد و خشک است.
خواص گشنیز در طب سنتی
در خصوص خواص گشنیز در طب اسلامی و طبع گشنیز در طب سنتی آمده است که :
- خوردن هفت مثقال از آب آن با شکر اشتها آور است و برای داشتن خواب خوب مناسب است.
- تخم گشنیز مفرح، تقویت کننده قلب و مغز و معده است.
- اشتها آور، خواب آور، تسکین دهنده صفرا و تشنگی بوده و در رفع التهاب معده و استفراغ مفید است.
- مانع از بالا رفتن بخارات فاسد به مغز (زمانی که غذا در معده فاسد شده و یا در معده ماده بدی وجود دارد) میشود و ازین طریق مانع از بروز سردرد و حالت سرگیجه میشود.
- زیاده روی در مصرف گشنیز موجب ضرر برای مغز، کاهش بینایی یا اختلال حواس میشود.
- مصرف زیاد آن باعث ضعف حافظه و فراموشی و اختلال ذهن و ضعف نیروی جنسی و کاهش خونریزی حیض و ناباروری در زنان میشود.
- افراد مبتلا به آسم و تنگی نفس در مصرف گشنیز احتیاط کنند.
- از جمله خواص گشنیز در طب اسلامی آن است که این گیاه برای از بین بردن برفک دهان بسیار مناسب است. از این رو افراد میتوانند آب گشنیز را مزه نمایید.
- همچنین با خواص درونی این گیاه میتوان گفت گیشنیز برای رفع خارش بدن و رحم و مقعد بسیار مفید است. لازم است آب گشنیز را با آرد ترکیب کرده و به محل مورد نظر بمالید.
- همچنین توجه داشته باشید جوشانده تخم گشنیز برای درمان غلظت خونبسیار مناسب است.
مصلح گشنیز چیست؟
با توجه به طبع گشنیز در طب سنتی لازم است هنگام مصرف این گیاه مصلح آن را بشناسید و ان را به همراه مصلح استفاده کنید. دارچین و سکنجبین مصلح و بهبود دهنده خواص و مزاج گشنیز هستند.
نتیجه
در این مقاله از طبایع درخصوص یکی از سبزیجات گیاهی مهم به عنوان گیشنیز صحبت کردیم. همانطور که گفته شد، گیشنیز سرشار از ویتامینهای گوناگون است که هر یک برای سلامتی بدن بسیار مفید میباشد. شما با استفاده از این مقاله از طبایع میتوانید طبع گشنیز در طب سنتی و خاصیت گشنیز در طب سنتی را دریابید و به طور موثرتری از این گیاه فوق العاده استفاده کنید.
علی
گفته میشه گشنیز بسیار سرد و در رتبه سردی دوم پس از کافور هست و مصرفش برای مصرف کننده مضر هست، مگر در موارد درمانی خاص، یک لیوان آب گشنیز اون قدر سرد هست که می تونه باعث کشته شدن شخص بشه.