بررسی خواص و مزاج گندم در طب سنتی
خواص و مزاج گندم در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج آن گرم و در تری و خشكی معتدل است.
- گندم بهترين غذای تندرستان و در واقع غذای اصلی انسان است.
- گندم ارزش غذایی خوبی دارد و چاق كننده است.
- گندم بیشتر به صورت نان، مصرف و کاربرد دارد.
بهترین نان تهیه شده از آرد گندم، کدام نان است؟
- بهترین نان، نانی است که ابتدای روز پخته و آخر روز مصرف شود. مصرف نان داغ داغ توصیه نمیشود و بهتر است مدتی از پخت آن گذشته باشد تا مصرف شود. نان مانده و سفت شده دیر هضم است.
- نانی که سبوس آن بیش از حد گرفته شده باشد موجب سنگ کلیه میشود. مصلح آن انیسون، رازیانه و شکر است.
مصرف بیش از حد گندم چه عوارضی به دنبال دارد و برای چه افرادی مضر است؟
مصرف افراطی گندم ممکن است سبب ایجاد انسدادها و گرفتگیهایی در بدن شود و برای مبتلایان به گرفتگی عروق و روده ها مضر است.
روشهای کاهش مضرات و عوارض مصرف گندم و نان
- بهتر است چیزهایی مثل کنجد، سیاه دانه، زیره، تخم خشخاش و رازیانه بر نان بپاشند یا با خمیر آن مخلوط کنند. این کار باعث رفع انسدادها و تحلیل بردن نفخ آن می شود.
- سرکه، شیره انگور، شیره خرما و سایر شیرینی ها مصلح گندم هستند.