جو دوسر یا یولاف که بیشتر به صورت پرک یا بلغور عرضه میشود یکی از بهترین و کامل ترین انواع غلات از خانوادهی گندمیان است که از خواص بیشماری برخوردار است که نوع خالص آن، فاقد گلوتن است و مصرف آن در افرادی که به گلوتن حساسیت دارند، باعث بروز علائم حساسیت نمیشود. بنابراین ما در اینجا تصمیم گرفتیم دو میان وعده خوشمزه و مقوی که حتی در وعده صبحانه نیز قابل مصرف است را به شما آموزش دهیم، پس با ما همراه باشید:
خواص و فواید جو دوسر
به فارسی «یولاف»، «جو دوسر»، «جو پیغمبری»، «شوفان» و در کتب طب سنتی با نام «هرتمان» نام برده میشود و عربی آن «قرطمان» است.
- جو دوسر دانهای غنی از فیبر، پروتئین گیاهی، روی، منگنز، آهن، فلاوونوئید، کلروفیل و کارتنوئید است.
- اگر با جوی دو سر ماء الشعیر طبی درست کنید و بنوشید به شما در ترک سیگار کمک میکند.
- کاهش چربی خون، کاهش کلسترول، رفع یبوست، کاهش اسید اوریک و اثرات ضدالتهابی منجر به کاهش درد مفاصل و استخوانها از دیگر اثرات این دانه ارزشمند است.
- جو دوسر خالص؛ گلوتن ندارد به همین دلیل یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.
- جوی دوسر بدون گلوتن با تنظیم اجابت مزاج، چربی خون، قند خون و اوریک اسید و تقویت قلب، انتخابی خوب در رژیم روزمره است.
- جو دوسر شاخص گلیسمی پایینی دارد، همچنین مقادیر بالای فیبر موجود در آن به تنظیم سطح قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 کمک میکند.
- مقادیر بالای فیبر موجود در جو دوسر و همچنین بلغور جو دوسر به بهبود حرکات روده کمک کرده و یبوست را کاهش میدهد.
- فرآیند تولید جو پرک یا جو دو سر پرک؛ پس از بخارپز شدن و به کردن انجام میشود پس؛ جودو سر پرک هم این خواص را دارد اما در حد کمی پایینتر.
جو و جو دوسر چه تفاوتی با هم دارند؟
- جو دو سر کاملاً باریک و کشیده، از دو طرف یکسان و شبیه مخروط است
- مهمترین تفاوت جو دوسر با جو در این است که جو دوسر خالص (پرک نشده) فاقد گلوتن است.
- جو دارای طبع سرد و خشک است اما جو دو سر از لحاظ گرمی و سردی معتدل اما مایل به خشکی است.
- لعاب ایجاد شده توسط جو دوسر بیشتر از جو است.
- جو دوسر زیر دندان جویده میشود اما جو سفت است و جویده نمیشود.
- جو، بوی خاصی ندارد اما جوی دوسر بویی شبیه ماندگی یا نا میدهد.
- اگر به گلوتن غلات حساسیت دارید، حتما دقت کنید که جو دو سر خالص مصرف کنید.
آموزش پنکیک یا خاگینه سیب و جو دو سر
مواد لازم:
- سیب: 1 عدد
- تخم مرغ درشت: 1 عدد
- آرد جو دو سر و در صورت عدم دسترسی آرد گندم: 1 قاشق غذاخوری
- آب: 2 تا 3 قاشق غذاخوری
- کره یا روغن زیتون: 1 قاشق غذاخوری
- دارچین: کمی (دلخواه)
- شیره خرما یا شیره انگور: 1 قاشق مرباخوری (دلخواه)
طرز تهیه:
- سیب را پوست کنده و رنده ریز کنید.
- آرد، تخم مرغ و آب و دارچین و شیره را به سیب اضافه کنید.
- تابه را داغ کنید و روغن یا کره اضافه کنید و موارد را داخل تابه پهن کنید.
- دم کنی گذاشته و اجازه دهید برای 4 الی 5 دقیقه فقط یک طرف بپزد.
- حالا طرف دیگر را برگردانید و اجازه دهید طرف دیگر هم برای 5 دقیقه بپزد.
آموزش دسر جو دو سر
مواد لازم:
- تخم مرغ: 2 عدد
- شکر قهوهای: 1/2 فنجان
- بکینگ پودر: 1/2 قاشق چایخوری
- وانیل: 1/2 قاشق چایخوری
- نمک: نوک قاشق چایخوری
- دارچین: 1 قاشق چایخوری
- کره ذوب شده: 1/4 فنجان
- شیر: یک و یک چهارم فنجان شیر (بهتر است از شیر بادام استفاده شود).
- جو دو سر پرک درشت: 3 فنجان
طرز تهیه:
- تخم مرغ، شکر قهوهای، بکینگ پودر، وانیل، نمک، دارچین، کره ذوب شده و شیر را به خوبی مخلوط کنید.
- سپس جو دو سر را اضافه نمایید.
- بهتر است حدود یکساعت روی ظرف را پوشانده و در یخچال قرار دهید تا جو دو سر مایعات را جذب کند.
- سپس آن را از یخچال خارج کرده تا به دمای اتاق برسد.
- حدود یک ربع قبل از قرار دادن مخلوط در فر، آن را با دمای 175 درجه سانتی گراد، گرم کنید.
- به مدت 30 تا 40 دقیقه آن را در فر قرار دهید.
- پس از خارج کردن ظرف، اجازه دهید تا خنک شود و بعد به شکل مربع آن را برش دهید.
امیدواریم این میانوعدههای سالم و خوشمزه را در منزل درست کنید و لذت ببرید و اگر از طعم آن ها راضی بودید حتما در کامنت با ما به اشتراک بگذارید.