در صورتی که شخص گرم مزاج با رعایت تدابیر مخصوص، ماهی مصرف کند برای درمان بیماریهای او مفید خواهدبود. ماهی برای یک فرد دموی گرم مزاج که خون غلیظی دارد مفید است. با مصرف کباب ماهی تازه همراه با کمی سرکه، خونش رقیقتر، حرارت بدنش کمتر و عروقش بازتر خواهد شد امّا در سایر افراد و به ویژه در صورت عدم رعایت شرایط آماده سازی مناسب ماهی مشکلاتی ایجاد خواهد شد. از جمله این مشکلات تولید خون غلیظ و اخلاط فاسد است. جالب این که طبع سرد و رطوبتی ماهی، دشمن تمام عیار قلبی است که عضلاتش دچار ضعف و نارسایی شدهاند و آن را فسردهتر و ضعیفتر خواهد کرد.
روش تشخیص مزاج انواع ماهی
- میزان سردی و تری ماهیهایی که بزرگتر هستند، در آبهای شیرین زندگی میکنند و فعالیت کمتری دارند، بیشتر است. چرا که همواره سردی و تری همراه با سکون و کم فعالیتی و لختی میآید.
- اما ماهیهایی که کوچکترند، حرکت آنها سریعتر است، در آبهای شور یا آب تلخ دریا زندگی میکنند و فلس بیشتری دارند، میزان سردی و رطوبت کمتری دارند. بهترین بخش بدن ماهی برای مصرف سرد مزاجان، قسمتهای نزدیک به دم یا باله ماهی است، زیرا این قسمتها حرکت بیشتری دارند، رطوبت و بلغم کمتری تولید میکنند، لطیفتر هستند و قابلیت هضم بالایی دارند.
ماهی، غذای مطلوب گرم مزاجان
قاعده مصرف ماهی برای افراد با مزاج گرم و تر ـ که معمولا بدنهای چاق عضلانی و مستعد افزایش وزن دارند ـ بسیار خوب است. ماهی در گرم مزاجان سبب تعدیل مزاج شده، مانع افزایش وزن، چربی، اسید اوریک و اوره میشود.
مصلحاتی که از سردی ماهی میکاهد
افراد با مزاج و معده سرد و تر، هنگام پخت یا مصرف ماهی باید از گرمیهایی همچون زنجبیل، گلپر، زیره، خردل، فلفل، دارچین، زیتون پرورده، مغز گردو، خرما، عسل یا سبزیجات تند محلی همچون ترخون و آویشن و همچنین ترشیهایی همچون سرکه یا آبلیمو استفاده کنند. این گرمیها با کاهش سردی و رطوبت ماهی از عوارض آن میکاهد. همچنین توصیه میشود، ماهی را از ساعتی قبل از پخت با برخی از این مواد همراه کنید و در این مواد بخوابانید.
مهرداد
خوب است
کاربر
سلام. در برخی از منابع مرتبط با طب سنتی مصرف ماهی برای تقویت قلب مفید دانسته شده و آن را تجویز کرده اند. اما در پاراگراف نخست از این متن اشاره شده است که ضرر ماهی برای قلب ضعیف مضر است. این دو چگونه ممکن است؟