طبع کدو حلوایی در طب سنتی
طبع کدو حلوائی (کدو تنبل) یا کدو تنبل که انواع مختلفی دارد، در طب سنتی بدین قرار است:
- مزاج کدو حلوایی سرد و تر است.
خواص کدو حلوایی در طب سنتی
- این کدو ملین است و استفاده از پخته آن همراه با غذا یا در خورشها (مثلاً خورش قیمه) رطوبت مناسبی به بدن بخشیده و در درمان یبوست مزاج و خشکی پوست موثر است.
- این کدو، سبب رفع تشنگی میشود.
- سرفه را کاهش میدهد.
- مربای کدو حلوائی برای تولید خون خوب و دفع مواد سوداوی و تقویت اعصاب موثر است.
- ترشی کدو حلوایی لطیف کننده، هضم کننده غذا و مسکن حرارت خون و صفرا میباشد.
- مصرف آن در فصل پاییز از ابتلا به بیماریهای سرد و خشک نظیر خشکی پوست و یبوست مزاج جلوگیری میکند.
- مصرف کدو تنبل در انواع غذاها نیز خواص آن را به بدن رسانده و از آسیبهای آن جلوگیری میکند.
کدو حلوایی یا کدو تنبل
بهترین نوع کدو حلوایی کدام است؟
کدو تنبل انواع مختلفي دارد و بهترين آن سفيد، شيرين و پوست نازک است كه ريشهدار نباشد و از نظر بزرگي و كوچكي در حد متوسط باشد.
بررسی خواص و مزاج مغز تخم کدو
- طبع مغز تخم کدو، سرد و تر است.
- مقوی کلیه است.
- برای سرفه ناشی از گرمی و خشکی مفید است.
- از بزرگی پروستات جلوگیری میکند و برای مردان مفید است.
مصرف کدو حلوایی برای چه افرادی مناسب است؟
- گرم مزاجان
- افراد صفراوی و دموی
- جوانان واقع در مناطق گرم
مضرات مصرف کدو حلوائی
- موجب نفخ و سنگيني در معده و قولنج میشود
- اشتها را كم میكند.
- مصرف آن به تنهایی، میتواند سوء مزاجهای احتمالی معده و کبد را تشدید کند. به همین سبب، توصیه شده کدوحلوایی پخته، با پودر نبات یا عسل میلشود.
کدو حلوایی یا کدو تنبل
روشهای کاهش ضرر کدو حلوایی
- از آنجائی که کدو به سرعت به هر خلطی که در معده غالب باشد تبدیل میشود. پس باید در مزاجهای گرم و صفراوی با مصلحات آبغوره و یا سرکه و در مزاج های سرد با زیره سیاه و ادویه های گرم مصرف شود؛ در غیر اینصورت به اخلاط مضر در بدن بدل خواهد شد.
- پختن کدو با روغن و اضافه كردن فلفل و خردل و نعناع و نمک نیز از جمله روشهای کاهش ضرر و بهبود دهنده خواص و مزاج کدو حلوائی است.
جهت اطلاع از طبع و خواص سایر خوراکیها میتوانید به صفحه مزاج خوراکیها مراجعه نمایید. همچنین اگر در مصرف کدو تنبل تجربه خاصی دارید، با ما از طریق کامنت به اشتراک بگذارید.
Elham
سپاس از اطلاعات مفید