جهت رسیدن به آرامش استفاده از قرصهای اعصاب و روان شایع شده است؛ اما جایگزینهای طبیعی قرص اعصاب و روان در طب سنتی تا حد بسیار خوبی میتوانند نیاز شما را به قرصهای اعصاب و روان کاهش دهند. در ادامه با بهترین قرص گیاهی اعصاب و راه های درمان گیاهی اعصاب و روان آَما خواهید شد:
رسیدن به آرامش با بهبود همزمان خواب و تغذیه
حتماً طبق تجربه به این نتیجه رسیدهاید که برای رسیدن به آرامش و حفظ آن باید «خواب» باکیفیت و کافی داشته باشیم. در مکتب پزشکی ایرانی نیز، خواب درست و کافی بسیار تأکید شده است. علاوه بر این، در طب سنتی ایرانی، خواب و دستگاه گوارش ارتباط تنگاتنگی با یکدیگر دارند. در میان مراجعین ما، افراد زیادی هستند که دچار چرخۀ منفی «خواب بد، هضم بد» هستند. مهم نیست این اختلال از کجا و از چه زمانی آغاز شده است، بلکه اکنون نکات حائز اهمیت عبارتند از:
- خواب نامناسب بیمار، که باعث اختلال سیستم هضم و جذب مواد غذایی او شده
- از سوی دیگر بهطور متقابل مشکلات دستگاه گوارش، که در کمیت و کیفیت خواب بیمار اختلال ایجاد کرده است.
براین اساس به همۀ مراجعین و بهخصوص بیماران دچار اختلالهای خواب یا مشکلات گوارشی، تأکید میشود، در قدم اول، اصول حفظ سلامتی (حفظالصحه) درزمینۀ خواب و تغذیه را رعایت نمایند.
ورزش کردن یک جایگزین قرص اعصاب و روان طبیعی
- ورزش کردن یکی دیگر از راههای کسب آرامش و نشاط بدن هست. روزانه نیم ساعت ورزش صبحگاهی میتواند شما را در طول روز و در حین کار کردن سرحال و شاداب نگه دارد.
- اما ممکن است در بعضی اوقات این موارد نتوانند به اندازه کافی در حفظ آرامش اعصاب کمک کند. در این لحظه شاید استفاده از قرصهای آرامبخش چاره خوبی باشد.
ولی بهتر است دست نگه دارید. شاید راه بهتر و بدون هیچگونه ضرری هم وجود داشته باشد. استفاده از داروهای گیاهی آرامبخش شاید بهترین راه برای آرامش اعصاب و روان باشد. پس بهتر است تعدادی از داروهای گیاهی را که میتواند آرامش را به شما هدیه کنند، نام ببریم.
۱- گیاه دارویی بابونه
گیاه بابونه به دلیل دارا بودن فلاونوید موجود در بافتش، خاصیت آرامبخشی دارد. در واقع از این گیاه به عنوان یک آرامبخش خفیف و خواب آور استفاده میشود اما همچنین بابونه برای درمان بسیاری از بیماریها در انسان مثل تب یونجه، التهاب، گرفتگی عضلات، اختلالات قاعدگی، بیخوابی، زخم معده، هموروئید، اختلالات دستگاه گوارش، دردهای رماتیسمی و زخمها استفاده میشود.
۲- گیاه دارویی اسطوخدوس
همه اسطوخودوس را به عطر خوشش میشناسند و به خاطر خاصیت پاککنندگی که دارد در انواع شویندههای طبیعی و غیرطبیعی استفاده میشود. همچنین این گیاه برای درمان تعدادی از بیماریها از بیخوابی و خستگی گرفته تا افسردگی و اضطراب استفاده میشود. این گیاه نیز در کنار عطر خوشش برای تمدد اعصاب بسیار مفید است.
۳- گیاه دارویی گل ساعتی
این گیاه ابتدا برای بیماریهایی مانند خارشک و تشنج استفاده میشد و بومیان آمریکایی اولین کسانی بودند که اهداف دارویی این گیاه را یافته بودند. گل ساعتی سطح اسید گاما امینوبیوتیریک (GABA) را در مغز افزایش میدهد که این کار باعث پایین آمدن فعالیتهای قسمتی از سلولهای مغزی شده و به دنبال آن احساس آرامش بیشتری ایجاد میشود؛ به همین دلیل این گیاه را به عنوان جایگزین قرص اعصاب و روان طبیعی معرفی میکنند.
۴- گیاه دارویی بادرنجبویه
این دارو مخصوصا در دوران میانسالی باعث تمدد اعصاب و خوش شدن خلق و خو می شود. آزمایشات نشان میدهد که اگر این گیاه با گیاهان دیگر استفاده شود تاثیر تقر بخشی آن در کاهش اضطراب بیشتر خواهد بود. بادرنجبویه از خانواده نعناست.
۵- گیاه دارویی سنبل الطیب
در ابتدا سنبل الطیب برای درمان بیخوابی و اضطراب استفاده میشود. سنبل الطیب باعث بالا رفتن GABA در مغز شده که این روال همان تاثیری را بر روی مغز می گذارد که داروهای آرامبخش میگذارند. این گیاه خوابآور بوده و در تمدد اعصاب نقش زیادی دارد.
عوارض قرص های اعصاب و روان
استفاده از قرصهای اعصاب و روان عوارضی دارد که شما را به مصرف جایگزین قرص اعصاب و روان سوق میدهد.
برخی از این عوارض عبارتاند از:
- تهوع و استفراغ
- افزایش وزن – افزایش آب زیر پوستی – پف کردن دست و پا – غبغب – پف کردن پلک و زیر چشم
- اسهال – شکمدرد – سوزش سر دل – مشکلات دستگاه گوارش
- اختلالات جنسی – بیمیلی جنسی – مشکل نعوظ – مشکل در ارضا شدن
- خشکی واژن – رابطه جنسی دردناک – مشکل در ارگاسم
- خوابآلودگی – اختلال در تمرکز و قدرت تفکر
- خشک شدن دهان، گلو و لب
- مشکلات دید – تاری دید – دیدن هاله نور در اطراف اجسام نورانی – سیاهی رفتن چشم – مشکل در تشخیص رنگ مخصوصا در شب
- علائمی مانند علائم سرماخوردگی
- سردرد – سرگیجه – گیجی – احساس خستگی
- مشکلات خواب – زیاد خوابیدن – دیدن کابوسهای شبانه – حرف زدن در خواب
- مشکل هماهنگی اعضاء بدن
- مشکلات حافظه – فراموش کار شدن
- افزایش بزاق
- مشکلات مفصلی – درد مفاصل – درد عضلانی
- تکرر ادرار
- سرد بودن دست ها و پاها – ضعف
منبع: سایت دکتر یزدیان