کوکوی تره یکی از غذاهای پر طرفدار ایرانیست که خواص زیادی هم داراست. در این مطلب طرز تهیه این غذای خوشمزه و مفید را خواهیم گفت.
مواد لازم برای تهیه کوکوی تره
- تره ۸۰۰ گرم
- تخم مرغ ۴ عدد
- سیر ۲ حبه
- گردو ۵۰ گرم
- زرشک به مقدار لازم
- روغن مایع به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی تره مجلسی
- ابتدا تره های پاک شده را به خوبی بشویید و بگذارید آبش برود. بعد آن را ریز خرد کنید، سپس تره ها را در یک کاسه بزرگ بریزید.
- سیر را رنده کرده و داخل کاسه اضافه کنید، بعد تخم مرغ ها را دونه دونه به صورت جداگانه در ظرفی شکسته و بعد نمک و فلفل سیاه را اضافه کنید و به خوبی هم بزنید. آنگاه آن را به مواد تره اضافه کنید.
- تابه ای با اندازه مناسب با مقدار مواد کوکو را روی حرارت گذاشته و کمی روغن داخل آن ریخته و اجازه دهید روغنتان به خوبی داغ شود.
- آنگاه نصف مواد خود را داخل تابه بریزید و درب تابه را بگذارید تا به خوبی سرخ شود بعد اینکه کوکو خودش را گرفت و کمی سرخ شد گردو و زرشک را روی سطح آن پخش کنید و نیمه ی دیگر مواد کوکو را داخل تابه بریزید و درب را ببندید.
- در مرحله پایانی وقتی که سطح زیرین کوکوی شما خوب سرخ شد، طرف دیگر کوکو را برگردانید تا سرخ شود. بعد از اینکه سرخ شد آن را برش بزنید و نوش جان نمایید.
- برای تزئین روی کوکو میتوانید از زرشک و گردو استفاده کنید.
- می توانید برای اینکه خواص و طعم کوکوی شما بهتر شود، از تره کوهی استفاده کنید. در صورتیکه تره کوهی تازه در دسترس نبود یا فصلش تمام شده بود می توانید از تره کوهی خشک شده استفاده کنید.
برخی از خواص تره
- تره از سبزیجات بسیار مفید و پرخاصیت است که علاوه بر ارزش تغذیه ای بالایی که دارد از خواص آن در درمان بیماری های استفاده فراوان میگردد. خواص تره با خواص سیر و خواص پیاز شباهت زیاده داشته و هم خانواده پیاز است و تفاوت کلی آن ها در طعمشان است که تره مزه و طعم ملایم تری دارد.
- طبع تره گرم و نسبتاً خشک است.
- خواص تره شامل خاصیت ضد میکروب، ضد سرطان، ضد چربی، ضد فشار خون و ضد التهاب میباشد و مصرف آن درمان مناسبی برای رفع یبوست دائمی، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، رفع چاقی و تسکین درد مفاصل و نقرس است.
- تره خاصیت مدر دارد و از این رو مصرف آن برای درمان بیماری های دستگاه مجاری ادرار مانند حبس البول، آب آوردن بافت ها، دفع سنگ کلیه و تسکین قولنج مفید است.
- از مهمترینخواص تره خاصیت ضد عفونی کنندگی آن است که از بدن در برابر آلودگی و هرگونه عفونت محافظت میکند.
- مصرف تره و تره فرنگی به دلیل دارا بودن مواد آنتی اکسیدان، خاصیت ضد سرطان داشته و در جلوگیری و درمان سرطان پروستات در آقایان و سرطان تخمدان در خانم ها موثر است.
- تره باعث کاهش کلسترول بد خون شده و به همین جهت مصرف آن در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی موثر است.
- تره برای درمان روماتیسم و بیماری های مفصلی مفید است.
- خوردن تره به افراد دیابتی توصیه می شود زیرا می تواند قند خون را در حد متعادل نگه دارد.
- از خواص تره و فواید مصرف آن تامین کلسیم و پتاسیم مورد نیاز بدن است، پتاسیم موجود در تره برای کودکان رنجور و کماشتها بهترین داروست.
- مصرف تره باعث تقویت نیروی جنسی شده و خوردن آن همراه با عسل نوعی محرک جنسی محسوب میشود.
- مصرف سوپ تره برای درمان بیماری های تنفسی و تنگی نفس بسیار مفید میباشد.
- به طورکی مصرف تره و تره فرنگی در ایجاد نیرو، قدرت و سلامتی بدن نقش مؤثری دارد و باعث تقویت عضلات بدن به ویژه عضله قلب میشود.
منبع : تیم گردآوری محتوای طبایع