درباره توت ها و بذرهای ملین چه میدانید؟
توت ها و بذرهای ملین از اهمیت فوق العاده ای برای بدن برخوردارند که اگر به صورت صحیح و مطابق با مزاج مصرف شوند، موجبات سلامتی و نشاط بدن را فراهم میکنند.
انوع توت ها
- توتها مواد غذایی شیرینی هستند که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک میتوان از آنها استفاده کرد.
- توتها دارای قند فراوانی هستند که ارزش غذایی فوق العاده بالایی دارند و انرژی زیادی را در بدن ایجاد میکنند، خصوصاً اگر خشک شده باشند که مقدار قند آنها افزایش مییابد.
- قندهای موجود در این گونه میوهها ساده است و بی ضرر و سریع جذب بدن میشود و انرژی فراوانی تولید میکند.
بذرهای ملین
- بذرهای ملین نیز از اهمیت فوق العاده ای برخوردارند، زیرا بر اثر خیس شدن، موسین فراوانی تولید میکنند.
- استفاده از این نوع بذرها سیستم گوارشی را بیمه میکند و از نفوذ اسید معده به جداره آن نیز جلوگیری میکند.
- بذرهای ملین همچنین حرکات دودی روده را افزایش داده و از یبوست جلوگیری میکنند.
- استفاده صحیح از این بذرها موجب سلامتی و نشاط انسان میشود.
آشنایی با مزاج توت ها و بذرهای ملین
مزاج و مصلح انواع توت
انواع توت | مزاج | درجه | مصلح |
گرم و تر | 1-2 | سکنجبین ترش برای افراد گرم مزاج یا جوارش كمونی (زيره ای) برای افراد سرد مزاج | |
توت سیاه | گرم و تر | 1-2 | سکنجبین ترش یا جوارش كمونی |
سرد و تر | عسل | ||
سرد و خشک | 2-1 | عسل، اب انار، انار، اطريفل صغير | |
سرد و خشک رو به معتدل | 2 | عسل | |
توت خشک | گرم و تر | سکنجبین یا زیره |
مزاج و مصلح بذرهای ملین
انواع بذر ملین | مزاج | درجه | مصلح |
سرد و تر | 3-2 | عسل و سکنجبین عنصلی | |
سرد و خشک | 2 | عسل و مصطکی | |
بالنگو | گرم و تر | 1 | عسل یا شکر |
تخم ریحان یا تخم شربتی | گرم و تر | 2-1 | مرزنجوش |
تخم مرو | سرد و تر | – | عسل |
گرم و تر | 2 | کتیرا و عسل | |
فرنجمشک | گرم و خشک | 2 | بنفشه، سكنجبين، بالنگو، آب انگور یا کمی سرکه طبیعی |
گرم و تر | 2-1 | زرشک یا عسل |
نکات
- بارهنگ دو نوع بزرگ و كوچک دارد كه نوع بزرگ آن در خواص قوی تراز نوع كوچک است ولی منظور از بارهنگ در اصطلاح عام نوع كوچک آن میباشد.
- اگر فرنجمشک را در سركه، آب انگور یا شربت بریزند مانع فاسد آن ها میشود.
منبع: کتاب مجموعه کامل دائرة المعارف تغذیه