مزاج‌شناسی

فصل پاییز و پرهیزات مبتنی بر مزاج

توصیه‌های طب سنتی برای داشتن یک پاییز زیبا و عاری از بیماری

در این پست مجله طب سنتی طبایع، مواردی که انجام آن‌ها در فصل پاییز باعث به خطر افتادن سلامتی بدن می‌شود و جزء پرهیزات ضروری این فصل به حساب می‌‎آیند، در یک لیست ۱۴ تایی دسته‌بندی شده است.

مزاج فصل پاییز

  • پاییز فصلی با مزاج سرد و خشک است.
  • پاییز با مزاج سرد و خشک خود، برای افراد تندرست و افراد با مزاج گرم و تر مناسب تر است.
  • اما این فصل برای سالمندان و افراد با مزاج یا سوء مزاج سرد و خشک (سوداوی مزاج) مناسب نیست.
  • و می‌تواند موجب تشدید علائم و بروز برخی بیماری ها از جمله بیماری های سرد و خشک مانند برخی اختلالات گوارشی، اگزما، خشکی پوست و شوره سر،ورم لوزه ها، درد مفاصل، برخی تب ها، بزرگی طحال، دردهای سیاتیکی، بیماری های ریوی مانند تنگی نفس و سرفه، ورم های سودوای و … شود.
  • از طرفی در فصل پاییز، شرایط اقلیمی خشک و تغییرات آب و هوایی زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری‌های ویروسی و آلرژی‌هاست که مراقبت‌های بیشتر و پرهیزات ضروری‌‌تری را طلب می‌کند. از این رو برای جلوگیری از بروز بیماری‌ها بایستی پرهیزات و اقدامات زیر را به کار بست.

مواردی که در فصل پاییز باید از آن‌ها پرهیز کرد

در واقع تغییر فصل‌ها با تغییراتی در تمام حیات از جمله حیات انسانی همراه است که تدابیر و پرهیزات خاص خود را می‌طلبد، از این رو توصیه جدی طب سنتی برای داشتن یک فصل پاییز زیبا و بدون بیماری این است که از موارد زیر تا حد امکان پرهیز شود.

  1. مصرف مواد غذایی با طبع خیلی سرد 
  2. نوشیدن زیاد آب خنک و استحمام با آب سرد
  3. مواجهه با گرمای سر ظهر و سرمای بامداد و شبانگاه و نداشتن پوشش مناسب
  4. داشتن نزدیکی جنسی به دفعات زیاد در فصل پاییز
  5. یبوست مزاج و در طرف مقابل مصرف مسهل‌های قوی
  6. اهدای خون، زالودرمانی، فصد و حجامت بی مورد و هرکاری که خون را کم کند
  7. قی کردن
  8. خوابیدن در جای سرد و با شکم پُر
  9. زیاد خوابیدن به ویژه خواب نزدیک غروب و خواب بلافاصله بعد از غذا / زیاد بیداری کشیدن
  10.  غم و غصه زیاد (اعراض نفسانی)
  11. تماس با عواملی که باعث تحلیل رفتن رطوبت و خشکی پوست می‌شود
  12. مصرف غذاهای سنگین و دیرهضم، مصرف فست فودها، غذاهای فرآوری شده و سرخ کردنی ها
  13. مصرف میوه های تابستانه و موسمی به ویژه هنداونه و خربزه و …
  14. مصرف گوشت گاو و گوساله

پرهیزات غذایی فصل پاییز

همه غذاها دارای مزاج هستند و بهتر است در فصل خود مصرف شوند، بهتر است در فصل پاییز غذا هایی زیر، که به خشکی مزاج بدن دامن می ‌زنند، کمتر استفاده شوند.

  •  گوشت گاو و گوساله
  • کنسروها و کمپوت ‌ها
  • سوسیس و کالباس، فست فودها
  • ادویه ‌های تند و تیز، ترشی‌ ها، یخ، شوری‌ ها، چیپس و پفک
  • سرخ‌کردنی ‌ها
  • بادمجان، عدس، قارچ
  • پنیر شور، ماست و دوغ ترش، کشک
  • کلم و گل‌کلم
  • رُب و سس‌ ها
  • غذا های مانده و گوشت نمک‌ سود
  • چای پر رنگ

تدابیر خوب پاییز برای حفظ سلامتی

تدابیر ذیل، از جمله تدابیر خوب این فصل هستند که موجب تندرستی بیشتر و پیشگیری از بیماری‌ها در فصل پاییز می‌شوند:

  • به‌کارگیری برخی تدابیر چون استفاده از عطرهای معتدل
  • حمام یک روز در میان با آب نیم‌گرم
  • چرب کردن بدن با روغن‌های مناسب مانند بنفشه بادام
  • پوشش مناسب در طول روز متناسب با ساعت روز
  • و پوشاندن سر به‌ویژه در هنگام خواب 

حرف آخر…

بنابراین افراد به خصوص سوداوی مزاجان، برای زندگی در فصل پاییز باید به پرهیزات ضروری و نکات مهمی که بدان اشاره شده، توجه کنند تا کمتر در معرض آسیب‌ها قرار بگیرند.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
برچسب ها
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
0 (0 رای)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

بستن