اصلاح سبک زندگی از مهمترین دغدغه های بشر امروز است. پیروان طب سنتی ابتدا باید سبک زندگی خود را تصحیح کنند تا از ابتلا به بیماریها پیشگیری نمایند. یکی از مهمترین بخشهایی که در سبک زندگی باید به آن توجه کرد نوع تغذیه بر اساس گروه خونی می باشد. آیا میدانید که چه نوع غذاها و خوردنیهایی متناسب با نوع گروه خونی شما هستند و با توجه به گروه خونی خودتان چه غذاهایی باید بخورید و یا از مصرف چه خوردنیهایی باید پرهیز کنید؟
هر گروه خونی در زمان متفاوتی از تاریخ تکامل بشری، شکل گرفته است، بنابراین ما باید رژیمهای غذایی خود را مطابق با رژیم غذایی اجدادمان در زمان تکامل گروه خونی مشابه در بدن آنها هماهنگ کنیم.
اگر غذاهایی را بخورید که متناسب و سازگار با گروه خونی خودتان هستند، میتوانید به راحتی آنها را هضم کنید، وزنتان کاهش یابد و سلامت و شادی بیشتری را تجربه کنید.
افراد مورد مطالعه که تحت رژیم خاص گروه خونی خود بودهاند بهبودی فوق العادهای در سلامت و سیستم ایمنی آنها رخ داده است. همچنین بهبود قابل ملاحظهای در سیستم گوارشی و افزایش مقاومت بیشتر در برابر استرسها و نهایتا افزایش انرژی و حافظه حاصل شده است. حتی دیده شده کسانی که خواهان کاهش وزن هستند در صورت رعایت رژیم مربوط به گروه خونی خود بسیار در کاهش وزن خود موفقتر بودهاند.
گروه خونی O
گروه خونی O قدیمی ترین و شایع ترین گروه خونی است که از ۵۰ هزار سال پیش تاکنون در رگ های ما جریان داشته است. بررسی ها نشان داده گروه خونی انسان های اولیه O بوده و با توجه به این که آن ها بیشتر گوشتخوار بوده اند بدن شان با این ماده غذایی سازگار شده است. معده افرادی که گروه خونی O دارند اسید و تمام آنزیم های لازم برای هضم پروتئین های حیوانی را به اندازه کافی تولید می کند. از سوی دیگر گروه خونی O دهنده جهانی است اما تنها از گروه خود می تواند خون دریافت کند.
از جمله دیگر مزیت های این گروه خونی می توان به سیستم ایمنی قوی و متابولیسم خوب اشاره کرد، البته جالب است بدانید سیستم ایمنی خوب و قوی این گروه باعث می شود افرادی با این گروه خونی بیشتر به بیماری های خودایمنی مبتلا شوند و میزان ابتلا به آلرژی نیز به همین علت در آن ها بالاتر باشد. دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی O به راحتی با غذاهای جدید سازگار نمی شود و به جز پروتئین با سایر گروه های غذایی دچار مشکل است.
اگر چه این عدم تحمل را نمی توان مسئول بروز مشکلات جدی در این افراد دانست ولی این افراد ظاهرا در ابتلا به زخم های معده و اثنی عشر حساسیت بیشتری دارند. از آنجا که دستگاه گوارش این گروه خونی با مصرف پروتئین مشکلی ندارد میزان چربی دریافتی این افراد بالاست و به همین علت خطر ابتلا به سختی شرائین و ناراحتی های قلبی – عروقی در آن ها افزایش می یابد.
افرادی که گروه خونی آنها «O» است، در واقع قدیمیترین گروه خونی را به لحاظ سابقه تکامل بشری دارند و بنابراین با این گروه خونی اگر از رژیم غذایی یک شکارچی مثل اجداد انسان در آن زمان پیروی کند، احساس بهتری خواهد داشت. این افراد تمایل دارند که سطح زیادی از انرژی را دریافت کنند و بسیار سازمان یافته هستند.
از نظر ورزش کردن هم این گروه باید در روز یک ساعت، فعالیت بدنی داشته باشند و ترجیحا در هنگام صبح به جای عصر ورزش کنند. برای این اشخاص شنا، پیادهروی و دوچرخهسواری توصیه میشود.
بایدهای غذایی
این افراد میتوانند آزادانه گوشت لخم و ماهی مصرف کنند.
انجبر خشک، انجیر تازه، آلوسیاه، آلو و گوجه قرمز (برقانی)، آلوچه.
مریم نخودی، شنبلیله، زنجفیل، میوه رازک، توت قرمز، جعفری، نعناع، گل سرخ.
نبایدهای غذایی
اگر این گروه فقط سبزی خوار باشند، دائم احساس گرسنگی میکنند و در نتیجه به خوردن تنقلات روی میآورند که در نتیجه با مشکلاتی در میزان قند خون و متابولیسم مواجه خواهند شد.
از خوردن زیاد لبنیات یا کربوهیدارتها باید خودداری کنند.
افراد با گروه خونی «O» مراقب مصرف غلات، کلم و سبزی های خشک باشند، زیرا بدن آن ها در هضم گلوتن کمی دچار مشکل است.
آواکادو، انواع کلم (سفید، قرمز و غیره…)، گل کلم، ذرت، بادمجان، زیتون سیاه، زیتون یونانی، زیتون اسپانیایی، قارچ اهلی.
نارگیل، طالبی، گرمک، پرتغال، نارنگی، توت فرنگی.
گروه خونی A
گروه خونی «A»، گروه خونی است که کمی دیرتر از گروه خونی «O» تکامل یافته است، یعنی زمانی که بشر به جای شکار، کشاورزی میکرده است. دومین دسته گروه خونی ( بعد از گروه خونی O ) بوده و به احتمال زیاد طی ۱۵ الی ۲۰ هزار سال قبل از میلاد مسیح در عصر حجر و در ناحیه آسیا یا آسیای میانه بوجود آمده است. گروه خونی A از آسیا به نقاط دیگر جهان رفته اند.
در حقیقت افراد این گروه دست از شکار برداشته و به ایجاد اجتماعات روی آوردند. به همین جهت این افراد از لحاظ اجتماعی میتوانند خود را با جمعیت انبوه وفق دهند. آنچه لازمه ایجاد یک جامعه و ایفاء نقش است در این افراد به خوبی قابل ملاحظه است : هوش ، احساسات قوی ، شور و زیرکی و داشتن حس رقابت.
مانند گروه O احتیاجی به خلق لحظات خطرناک و پرتنشی مانند شکار فیل ، یا مبارزه با ببر و حیوانات درنده نبود به همین جهت اگر چه اجتماعیترند اما در در لحظات سخت و حساس نمیتوانند مانند گروه خونی O موفق عمل نمایند.
زندگی جدید این مردم را با غذاهای گیاهی سازگار کرد و از آنجا که زندگی ها گروهی تر و بیماری ها همه گیر تر شد، سیستم ایمنی آن ها هم قوی شد. اما سیستم ایمنی دستگاه گوارش دارندگان گروه خونی A به دلیل مصرف بیشتر گیاهان ضعیف تر شد و در هضم پروتئین های حیوانی دچار مشکل شد. به نظر می رسد این افراد نسبت به سرطان معده، روده بزرگ و سینه و همچنین ابتلا به بیماریهای قلبی و دیابت آمادگی بیولوژیکی دارند. ظاهرا احتمال ابتلا به سرطان در این گروه بالاست.
بیشتر افرادی که گروه خونی A دارند گیاهخوارند زیرا در هضم گوشت و شیر مشکل دارند. بنابراین افراد با گروه خونی «A»، پروتئین کمتر، اما غلات بیشتر احتیاج دارند. گروه خونی «A» اغلب خلاقیت بالایی دارند و در عین حال که بسیار حساس هستند، میتوانند حلال مشکلات خوبی هم باشند. این اشخاص باید گوشت کمتر، اما سبزیجات بیشتر بخورند.
افراد این گروه به صورت طبیعی لاغرند. متابولیسم آنها بر خلاف گروه O است . مثلا غذاهای حیوانی موجب افزایش سوخت و ساز در گروه خونی O و کاهش سوخت و ساز در گروه خونی A میشود.
بدلیل عدم توانایی کافی در جذب ویتامین ب۱۲ کم خونی در این گروه زیاد است.
به علت پایین بودن میزان اسید معده دستگاه گوارش نیز عمل هضم را به آرامی انجام میدهد که این امر موجب احتباس مایعات درشکمشان میشود. غرش شکم یکی از مشکلات این دسته از افراد است. استفاده از روغنهای نباتی میتواند مانع این امر شود.
افراد با گروه خونی «A» نسبت به «O» به فعالیت و تحرک کمتری نیاز دارند و برای آنها فقط 30 دقیقه نرمش آرام در روز مثل یوگا، تایچی یا پیاده روی در فضای آزاد، بسیار مناسب است.
بایدهای غذایی
افراد با گروه خونی A سیستم گوارشیشان حساس بوده و به سختی میتواند چربیها و پروتئینهای حیوانی را هضم کند. برای این گروه خونی بسیار حائز اهمیت است که غذاهای خود را به صورت طبیعی ، تازه ، خالص و سالم مصرف نمایند.
در مصرف مغز خشکبار ( تخم کدو، گردو )، حبوبات (لوبیا سبز و سیاه، لوبیا چیتی، سویا قرمز، لوبیا چشم بلبلی، عدس)، دانهها، سویا، غلات، آرد جو، برنج و آرد چاودار ، پاستا، میوه و سبزیجات ( سیر، پیاز، بروکلی، هویج، کلم، کدوتنبل، اسفناج، کنگر فرنگی، کاسنی تلخ، ترب کوهی، تره فرنگی، بامیه، جعفری، شلغم) کاملا آزاد هستند. از میان پروتئین های حیوانی بدن این گروه، ماهی و گوشت سخت پوستانی مانند میگو را بهتر هضم می کند. ماهی کپور، ماهی کاد، ماهی های گرمسیری، اردک ماهی، ماهی سرخو، ماهی قزل آلای رنگین کمان، سالمون، ساردین می توانند در رژیم غذایی آنها قرار بگیرد.
غذاهای حاوی سویا به سوخت و ساز کمک میکنند و در هضم موثراند.
سبزیجات نیز در کمک به سوخت و ساز و تحرک دستگاه هاضمه موثراند.
نبایدهای غذایی
در خوردن لبنیات به ویژه اگر آلرژی دارند و نیز از مصرف زیاد گوشت، باید پرهیز کنند.
دانههای باقالی در این افراد ایجاد مشکل می کنند.
خوردن غذاهای حیوانی سوخت و ساز بدن آنها را کند میکند.
افراد این گروه نمیتوانند لبنیات را به خوبی حل نموده و با هضم چربیهای اشباع (جامد) مشکل دارند.
گروه خونی B
هیچ گروه خونی دیگری به اندازه گروه خونی «B» مظهر میانهروی نیست. این گروه خونی در زمانی تکامل یافته که انسانها بیشتر سفر میکردند و بنابراین گوشت، سبزیجات و غلات به شیوهای متعادلتر مصرف میشده است. افراد با گروه خونی «B» به طور کلی طبعی قویتر و سالمتر دارند و بسیار واقع بین و عمل گرا هستند.
تقریبا ۱۰ هزار سال است که این گروه خونی در انسان وجود دارد و دلیل آن هم مهاجرت انسان ها در پی تغییرات آب وهوایی است. آمار نشان می دهد این گروه خونی بیشتر در اروپای شرقی شایع است. میزان سازگاری این گروه خونی با هر نوع آب وهوایی بسیار بالاست و افراد با این گروه خونی به طور کلی سیستم ایمنی، عصبی و فیزیکی خوبی دارند. دارندگان این گروه خونی نیز مانند گروه خونی O، بیشتر در معرض ابتلا به بیماری های خودایمنی اند و در برابر بیماری های ویروسی بسیار ضعیف هستند.
علاوه بر این، افراد دارنده گروه خونی B به احتمال زیاد به عفونت های باکتریال مبتلا می شوند. دستگاه گوارش این افراد تقریبا با هر ماده غذایی سازگار است و به عنوان مثال می توانند به راحتی لبنیات مصرف کنند.
تنومندی و ستبری همراه با هوشیاری و زیرکی دارندگان گروه خونی B آنها را قادر میسازد تا در مقابل بسیاری از بیماریهای سخت و متداول امروزی مانند بیماریهای قلبی و انواع سرطان مقاومت نمایند و یا در صورت ابتلا جان سالم بدر ببرند.
این افراد مستعد ابتلا به بیماریهایی مانند مالتیپل اسکلروزیس و سل و خستگی شدید و مزمن هستند.
برای افرادی که گروه خونی «B» دارند، رژیم غذایی ترکیبی از رژیم گروه خونی «A» و «O» است. یعنی از هر چیزی میتوانند کمی بخورند و این گروه به طور کلی خوش شانستر هستند، چون راحتتر میتوانند وزن از دست بدهند. گروه خونی «B» میتوانند به راحتی گوشت، ماهی، قهوه، سبزیجات و غلات عاری از گندم استفاده کنند و از خوردن غذاهای فرآوری شده باید خودداری کنند.
این گروه قدرت بدنی O و قدرت روحی A را به ارث برده است. اگر چه در هر دو زمینه ضعیفتر از اجداد خود است اما حاصل جمع این دو خصیصه در یک فرد میتواند از او فرد مقاومتر و انعطافپذیرتری بسازد.
واکنش این گروه در مقابل فشارهای عصبی چیزی میان فعالیتهای روانی گروه A و عکسالعملهای شدید گروه O است.
بهترین ورزشها برای این افراد ورزشهایی است که تحرک بدنی همراه با آرامش روحی در آن حکمفرما باشد ورزشهایی مانند پیاده روی دستهجمعی ، دوچرخه سواری تفریحی ، ورزشهای ملایمتر رزمی ، تنیس و کلاسهای ایروبیک، ورزشهای خوبی هستند. بهترین برنامه ورزشی برای این افراد سه روز تمرین بدنی و سه روز تمرینات آرامشبخش روحی است.
این گروه بیشتر مستعد بیماریهایی مثل MS ضعیف و مزمن میباشند.
بایدهای غذایی
رژیم غذایی این گروه قلمرویی از حیوانات (گوشت) و سبزی، لبنیات و غذای دریایی است.
زنجبیل، نعناع فلفلی و جین سینگ برای آنها مفید است (زنجبیل و نعناء فلفلی برای تسکین گوارش و جینسینگ تسکین اعصاب).
شیرینبیان خاصیت ضدویروس و تنظیمکننده قندخون بوده و از اشتهای کاذب و ورم معده جلوگیری میکند.
چای گیاهی مرکب از گل سرخ، نعناع و شیرین بیان به نسبتهای مساوی .
گوشتها، ماهی، لبنیات، روغن زیتون، دانههای غذایی (بادام و گردو) و حبوبات (لوبیا قرمز و سویا) آرد برنج، چغندر، هویج، سیبزمینی، گل کلم، جعفری، کلم قرمز و سفید، بادمجان، موز، انگور، آناناس، آلو، توت، ادویه کاری، زنجبیل، گل سرخ، جینسینگ، مریم گلی، چایسبز و شیرینبیان.
نبایدهای غذایی
پرهیز از خوردن مایعات و آب در این گروه بسیار مفید است.
این گروه خونی باید از خوردن مایعات زیاد، عدس، ذرت، بادام زمینی، گوجهفرنگی و جوجه کباب پرهیز کنند.
گوشتهایی نظیر جوجه، مرغ، کبک، ماهی دودی، میگو، بستنی، روغن کانولا، روغن ذرت، روغن آفتابگردان، بادام هندی، پسته، بادام زمینی، تخمه کدو و آفتابگردان، بذر خشخاش، عدس، لوبیای سیاه، سبوس گندم، کورن فلکس، آرد جو، آرد گندم، زیتون، کدو حلوایی، ذرت (بلال)، تربچه، نارگیل، انار، ریواس، خرمالو، گوجهفرنگی، سس گوجهفرنگی، صبر زرد، سنا، دارچین و فلفل سیاه. البته با دانستن طبع هر یک از خوراکیهای فوق میتوان از ضرر آنها کاست، مثلاً بستنی زعفرانی خورده شود، پسته با آبلیمو، شیر با عسل و ….
گروه خونی AB
و بالاخره گروه خونی «AB» که ترکیبی از گروه «A» و گروه «B» است و افراد با گروه خونی «AB» میتوانند ترکیبی از رژیم غذایی هر دو گروه را داشته باشند.
تعداد دارندگان این گروه خونی چندان زیاد نیست، تنها ۲ تا ۵ درصد از انسانها دارای این گروه خونی هستند. تقریبا هزار سال است که این گروه خونی به وجود آمده است و می توان گفت ترکیبی از ۳ گروه خونی است. گروه خونی AB می تواند از هر ۳ گروه دریافت داشته باشد اما تنها به گروه خونی خود خون اهدا می کند.
دستگاه گوارش آن ها به نسبت ضعیف تر از دارندگان گروه خونی O است و به راحتی نمی توانند پروتئین های حیوانی را هضم کنند، زیرا مقدار اسید معده آن ها کاهش یافته و به قدر نیاز آنزیم ترشح نمی کنند. با این حال میزان مصرف گوشت قرمز و مواد غذایی مدرن مانند انواع فست فود در آن ها بالاست. سیستم ایمنی این افراد نیز تا حدی ضعیف عمل می کند و به همین علت آن ها به راحتی در برابر باکتری ها و آلرژن ها از پا درمی آیند.
این افراد دارای خلاقیت هستند و مغز خوبی برای تجارت و کنار آمدن و سازگاری با مردم دارند. این افراد اگر چه روحیه حساس و زودرنج را از گروه A را به ارث بردهاند اما شخصیت متعادل و سازگاری را نیز از گروه B به ارث بردهاند در واقع این افراد به راحتی میتوانند با انعطافپذیری بسیار زیاد خود یک جمع یا گروه را مجذوب کنند و از خود راضی نگهدارند.
از نظر فعالیت بدنی به این گروه توصیه میشود که ترکیبی از فعالیتهای آرام مثل یوگا و نیز جلساتی از تمرینات اندکی پرتحرکتر مثل پرش سبک را داشته باشند. این افراد وقتی عضلاتشان کمی قلیایی میشود سرحالترند.
مغز میانی گندم در گروه O و B قلیازا و در گروه AB و A اسیدزا است. کم بودن اسید معده این گروه مانند A است و سازگاریاش با مواد گوشتی مانند گروه B است. به همین دلیل میتوانند گوشت بخورند اما نمیتوانند آن را هضم نمایند و در نتیجه بصورت چربی در بدنشان ذخیره میشود.
فشارهای عصبی در لحظههای اولیه خوب تحمل میشوند اما اگر همچنان ادامه یابند میتوانند با ایجاد اضطراب و استرس سیستم قلب و عروق و ایمنی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به بروز سکته و سرطان میگردند.
بایدهای غذایی
این گروه خونی باید همیشه در رژیم غذایی خود سبزیجات را بگنجانند.
بهترین خوردنیها برای گروه خونی «AB» ماهی، سبزیجات، کربوهیدارتها و غلات است.
گوشت را به همراه سبزیجات یا پنیر حاصل از شیر سویا مصرف نمایند.
نبایدهای غذایی
این گروه خونی باید از خوردن زیاد گوشت پرهیز کنند.
منبع: تیم تولید محتوای طبایع