اصل مزاج یکی از محوری ترین مبانی طب سنتی ایران می باشد. بسیاری از تشخیص ها و درمان های حکمای طب سنتی ایران بر اساس وضعیت مزاج سلامت و بیماری افراد استوار بوده است. در حوزه بهداشت و حفظ سلامتی نیز بکار گیری بسیاری از تدابیر بهداشتی که به نام تدابیر حفظ الصحه معروفند مبتنی بر مزاج افراد می باشد. توجه به مزاج خوراکی ها جزء اصلی ترین توصیه های اطبای سنتی است. در این صفحه مزاج و طبع تمام مواد غذایی و خوراکی های متداول قابل مشاهده است. خوراکی ها با مزاج سرد و خشک برای دموی مزاج ها مفید و برای سوداوی مزاج ها مضر است. مواد غذایی با طبع گرم و خشک برای بلغمی مزاج ها مفید و برای صفراوی مزاج ها مضر است. خوراکی ها با طبع گرم و تر برای سوداوی مزاج ها مفید و برای دموی مزاج ها مضر است. مواد غذایی با مزاج سرد و تر برای صفراوی مزاج ها مفید و برای بلغمی مزاج ها مضر است.
محمد
سلام
چرا اصلاح نمیکنید لیست رو؟ موارد بسیاری رو در کامنتها تذکر دادن؛ مثلاً پنیر در قسمت گرم و خشک نوشته شده!
احمد خلیلی
پنیر سرد و خشک است
علیرضا
سلام وقت تان بخیر.
ببخشید فکر کنم یه اشتباهی شده… پنیر در ستون گرم و خشک نوشته شده در حالی که در توضیحاتش سرد و تر نوشته شده…
معین
سلا. گوشت گاو و گوساله و بز سرد هست ولی گوسفند گرم هست واسه همین بز را میشه با گاو نگهداری کرد اما گوسفند تو تویله گاو باعث مریز شدن و مردن گاوها میشه
علی
سلام
خاکشير گرم نيست؛ سرده
محمدرضا میر
سلام دوست عزیز
طبع خاکشیر بر خلاف باور عموم و بر اساس منابع بالذات گرم و تره اما چون باعث دفع مواد و اخلاط گرم از طریق مدفوع میشه اغلب فکر میکنند طبع سردی داره در حالی که بالذات گرمه اما بالعرض خنکی میده، اما در برخی از افراد سردرد ایجاد میکنه
فرزاد
همچنین جگر سفید و سیرابی (ذکر شده در بخش سرد و تر) دارای طبع گرم و تر هستند.
همچنین قلوه (ذکر شده در بخش گرم و تر) دارای طبیعت سرد و خشک هست.
توضیحات کامل تر داخل سایت شما موجود هست.
لطغا اصلاح بفرمایید.
فرزاد
سلام
در بخش سرد و تر :
انواع گوشت شامل: بز، خروس، قرقاول، اردک، گاو و گوساله رو قرار دادید.
در صورتی که گوشتها به جز ماهی دارای مزاج گرم و تر و یا گرم و خشک هستند.
حتی در صورت ورود به بخش توضیحات هر کدام در همین سایت این موضوع (گرمی) ذکر و تایید شده.
لطفا اصلاح بفرمایید.
المیرا
سلام روی بعضی موارد بالا کلیک میکنیم چیز دیگری نمایش داده میشود مثلا روی تخم شربتی زدم قدومه را اورد
یا مثلا شاهدانه در دو تا لیست ها هست
برنج در دو تا لیست هست
جدول بالا اگر یک بازبینی گردد بهتر میشود ممنونم
توفیق
سلام سر شیر رو. نوشتید توی طبع سرد بعد کلیک میکنیم روش نوشته طبع گرم. و. خشک آخرش سر شیرطبعش چیه؟
محمدرضا میر
سلام دوست بزرگوار
تعیین مزاج فرآورده های لبنی تا حدودی بسته به نوع تغذیه دام و کیفیت و مزاج گیاه مصرفی او و فصل و زمان و … دارد.
از طرفی هم سرشیر از مطلقات شیر است، هر شیری مرکب از سه جوهر مختلف مائیت (آبی) و جبنیت (پنیری) و دسومت (چربی) است و هر چه جزء آبی آن بیشتر باشد تری آن بیشتر و هر چه چربی آن بیشتر باشد گرمی آن بیشتر است. به همین دلیل غالباً به این شکل بیان شده است که سرشیر محلی گرم تر و سرشیر پاستوریزه، سردتر است.