پیج اینستاگرام طبایع

آمله

آمُله، انگور فرنگی هندی یا میروبالان (نام علمی: Phyllanthus emblica) که در کتب طب سنتی با نام های آملج و اَملَج آمده است و به هندی نیز آملا و اونلا گویند که درختی زینتی است و میوه های خوراکی تولید می کند و تا حدود ۱۸ متر ارتفاع و در برخی موارد به ندرت تا ۳۰ متر ارتفاع می تواند رشد کند. از جمله خواص آن میتوان موارد زیر را برشمرد:
درمان سوءهاضمه، تقویت کننده ذهن و قلب، درمان درد موضعی، درمان بواسیر، زیاد کردن نیروی جنسی، رفع نسیان، رفع فراموشی و مالیخولیا، جلوگیری از انواع خونریزی ها، تقویت کننده موی سر.
این گیاه طبیعتی سرد و خشک دارد. میوه این درخت جزوء اندام دارویی این گیاه است و اسانس، روغن ثابت و ویتامین C جزوء ترکیبات شیمیایی این گیاه می باشد. از این در درمان سوءهاضمه، ضعف و بی قوگی استفاده می کند. این میوه تقویت کننده قلب و ذهن است. همچنین این گیاه مقاومت و سیستم ایمنی بدن را در برابر ویروس ها و باکتری ها زیاد می کند، از استفراغ جلوگیری می کند، اشتها را زیاد می کند، ملین است.

آمله سبب تقویت ریشه مو می شود و به این معنی، در «الابنیه» اشارت شده؛ «آمله، بن موی را سخت گرداند.» (ابومنصور هروی، 1346: 16)

پیشنهاد ویژه!

آنلاین | رایگان | پیشرفته