فلوس

فلوس درختی به ارتفاع ۱۰-۱۵ متر است که به حالت خودرو در بستر نقاط گرمسیر دنیا مانند آفریقا، هند و جنوب می‌روید و در بعضی نواحی ایران به نام بکتر، خرنوب هندی و خیار شنبر نیز معروف است.

میوه گیاه فلوس

میوه این گیاه به شکل غلاف است و با شکافتن طولی این غلاف، تیغه های متعدد با مایع چسینده تیره رنگی که عسل خیار شنبر نامیده می شود، که طعم شیرینی داشته و بوی بدی دارد. این میوه دارای اندازه‌ای به طول حدود سی سانت یا بیشتر است. معمولا برای مصرف فلوس باید آن را بر روی آتش حرارت داده و سپس شیره آن را تخلیه و سپس آن را با روغن بادام مخلوط کنند.

خواص فلوس

فلوس از نظر طب سنتی دارای طبع گرم و تر است.
خواص ملینی دارد و برای رفع یبوست خوب است.
برای رفع درد مفاصل موثر بوده و می‌تواند به صورت موضعی استفاده شود.
برای رفع کلیه درد و سنگ کلیه مفید است.
خلط سینه را برطرف می‌کند.
دل پیچه را رفع می کند.
اگر فلوس با روغن بادام مخلوط شود خواص آن چند برابر خواهد شد.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۱.۵ (۲ رای)