ما را دنبال کنید

ارزن

ارزن غله ای دارای دانه‌های کروی شکل است. ارزن می‌تواند به رنگ‌های زرد، سفید یا قهوه‌ای باشد. جوانه ارزن مانند ذرت نسبت به اندازه دانه غلّه بزرگ است و به نام های گاورس، جاورس، دخن و باجرا نیز شناخته می‌شود.

در طب سنتی بیان شده که ارزن از نظر طبیعت، سرد و خشک است و حرارتی خنک‌کننده دارد و دارای ویژگی‌های ضد افسردگی و بی‌خوابی، آرامش‌بخشی، ضد قارچ، دافع بلغم، چربی خون و اخلاط سینه می‌باشد، قابض بوده و آرد آن درمان کننده اسهال صفراوی است و همچنین موجب تنظیم حرارت بدن می‌گردد.

از خاصیت خشک کنندگی و قبض موجود در ارزن می‌توان برای خشک کردن رطوبات بدن، بند آوردن خونریزی زیاد ماهانه یا پس از زایمان و یا خونریزی‌های گوارشی، همچنین افتادگی مثانه و رحم به صورت استعمال موضعی (نشستن در محلول حاوی جوشانده صاف شده ارزن) و خوراکی بهره برد.

سوپ ارزن در استفراغ و سوءهاضمه مفید است و همچنین استفاده منظم از سوپ آن برای ویار و تهوع بامدادی می‌تواند موثر باشد.