پیج اینستاگرام طبایع

انغوزه

انغوزه یا آنغوزه دارویی بدبو و دافع تشنج و عبارت است از صمغ درخت انگدان، که به زبان تازی حلتیث منتن گویند.

صمغی است که از گیاه انگدان گیرند و به آن صمغ انجدان نیز گویند و آن بصورت دانه های صمغی بدرشتی یک نخود تا یک گردو دیده می شود و برنگ های زرد، قهوه ای و خاکستری و طعمش گس و تلخ و زننده و بویش شبیه سیر است. (فرهنگ فارسی معین).

این گیاه صمغ رزینی تراوش شده از ریزوم و ریشه گیاه Ferula assa-foetida از خانواده چتریان (Umbelliferae) است دارای بویی تند شبیه بوی سیر می باشد که در برخی نواحی ایران از جمله اصفهان با نام محلی (انگشت کنده) نامیده می شود.

پیشنهاد ویژه!

آنلاین | رایگان | پیشرفته