پیج اینستاگرام طبایع

اسپندان (سپندان)

خردل سفید؛ اسپند، اسفند، دشتی؛ تخمی است بسیار ریز که آنرا سپندان نیز گویند.

خردل سفید یا اسپندان دانه هائی گرد و پهن از تیره شب بو به برزگی تا 2 میلیمتر برنگ سفید مایل به زرد است که مغز دانه آن زرد رنگ می‌باشد و چنانچه در آب سرد قرار داده شود مقدار قابل توجه لعاب از لایه سطحی آن خارج می‌شود. خردل سفید گیاهی علفی و پوشیده از کرک های خشن است. میوه کشیده و درانتها منقار دار آن از علائم مشخصه گیاه است.

خردل سفید (اسپندان) بعنوان چاشنی و ملین و رفع تب ها نوبه ای مصرف سنتی دارد.

متخصصان گیاهان دارویی مضراتی را هم برای مصرف بیش از حد اسپندان بیان کرده‌اند؛ مضراتی مانند ابتلا به یبوست، احساس تشنگی، ناراحتی کبد و حتی حالت تهوع و ورم کلیه!

پیشنهاد ویژه!

آنلاین | رایگان | پیشرفته