پیج اینستاگرام طبایع

تره تیزک (شاهی)

گیاه شاهی یا تره تیزک؛‌ گیاهی علفی از خانواده ی شب بوهاست که گل های سفید یا قرمز رنگ آن در انتهای شاخه ظاهر می شوند و تخم آن نیز نارنجی رنگ و کمی دراز است.

میوه اش خورجینک، دانه اش قرمز یا زرد و برگ هایش خوراکی، که به عنوان سبزی خوردن مصرف می شود و کمی تند با بوی مخصوص است. تره تیزک سه گونه مختلف دارد که عبارتند از حرف بابلی، تره تیزک اصلی و شاهی که دانه اش قرمز و ریز و تخم آن را برای تهیه کوزه سبزی هفت سین عید مصرف می کنند.

خواص دارویی

از منظر طب قدیم ایران گیاه شاهی گرم و نسبتاً خشک است، ‌هم چنین:
  • به هضم غذا کمک می کند.
  • سنگ مثانه را از بین می برد.
  • بازکننده ی انسداد مجاری کبد و طحال است.
  • درد کلیه را تسکین می بخشد.
  • نفخ معده را برطرف می کند.
  • اشتهاآور است.
  • مصرف عصاره ی تازه آن بوی بد عرق را از بین می برد.
  • در درمان زکام، آسم، سیاه سرفه و سل مفید است.
  • تقویت کننده ی رشد موهاست.
  • لک های قهوه ای رنگ پوست را برطرف می کند.

فراموش نکنیم 

تخم شاهی در خواص، قوی تر از برگش می باشد و خوردن آن با آب گرم دفع کننده بلغم و با تخم مرغ نیمه برشته برای تحریک قوه باه موثر است، اگر تخم شاهی یا برگ آن را با نخود و خارخاسک بخیسانند، مصرف آن در تولید منی بی نظیر است. تره تیزک دارای ید بوده و موجب لاغری می شود.

نکته 

مصرف بیش از حد آن موجب کاهش قدرت بینایی می شود و ترشحات بینی را زیاد می کند.

پیشنهاد ویژه!

آنلاین | رایگان | پیشرفته