پیج اینستاگرام طبایع

بطیخ هندی

 هندوانه در اصطلاح حکمای مکتب طب سنتی ایران بطیخ هندی، مزاج سرد و تر دارد و تسکین دهنده حرارت خلط صفرا و خلط دم و تشنگی است. ادرارآور و مرطب بدن است. در تعدیل مزاج افراد لاغر با مزاج گرم و خشک بسیار مؤثر است. بهترین اوقات مصرف آن بین دو وعده غذا بعد از هضم غذای اول یعنی حدوداً 2 ساعت بعد آن است و مصرف آن در صبح ناشتا مضر است همچنین خوردن آن بلافاصله بعد از غذا باعث اختلال هضم غذا می گردد.

نام‌های دیگر آن به فارسی، عربی و در کتب طب سنتی، هندوانه، هندونه و حب الحجاز می باشد.

مشخصات ظاهری

گیاهی است یکساله با ساقه‌ای خزنده و منشعب، برگ‌های آن متناوب با بریدگی‌های عمیق، پهن، پنج قسمتی و دندانه‌دار و گل‌های آن زردِ کمرنگ و کوچک می‌باشند. میوه‌اش گرد در بعضی موارد دراز و بزرگ، پوست آن صاف، لیز، سبز تیره یا روشن، در بعضی ارقام قطر پوست، کلفت و در بعضی نازک، گوشت داخل میوه، قرمز، در بعضی ارقام زرد یا سفید و رنگ تخم‌های داخل گوشت میوه بسته به نژاد آن سیاه، قرمز، سفید یا به رنگ زرد می‌باشد.

بخش مورد استفاده

میوه و دانه (تخم)

هشدار

زیاده‌روی در مصرف آن برای اشخاص سرد مزاج و افرادی که مبتلا به بیماری‌های مفصلی، مننژیت، حصبه و جراحات روده می‌باشند مضر است.

در افراد سرد مزاج و افراد با معده سرد مضر بوده و باعث عوارضی مانند کاهش میل جنسی و درد مفاصل می گردد که علاوه بر توصیه به مصرف کمتر آن در این افراد، جهت اصلاح این حالت مصرف هندوانه با عسل یا گلقند توصیه می شود.

پیشنهاد ویژه!

آنلاین | رایگان | پیشرفته