پیج اینستاگرام طبایع

بطیخ

بطیخ (خربزه) گیاهی است بوته ای، دارای برگ های پهن، پرزدار، خشن و پیچکدار، گل های نر روی اولین ساقه ها و گل های ماده بعد از آن روی ساقه های جوان تر ظاهر می شوند. میوه ی آن معمولا تخم مرغی با هیکلی بزرگ تر است، که تعداد زیادی تخم در آن وجود دارد و دارای نژادهای مختلفی است.

خواص و طبع بطیخ

  • معتدل و تر، که شیرین آن گرم و تر است،
  • عرق و شیر را زیاد می کند، ادرار آور و قاعده آور است،
  • دماغ را مرطوب می کند، سلول های بدن را ترمیم نموده، کم خونی های مختلف را برطرف می سازد،
  • بدن را چاق و جوانی را تجدید می نماید.
  • برای کلیه و مثانه و دفع سنگ مفید بوده، سل ریوی، استسقا، یرقان، نقرس، بواسیر، روماتیسم را درمان می کند.
    اگر قبل از غذا میل شود، اشتها را زیاد می کند،
  • اگر آب تراش شده آن را با نیشکر مخلوط کنید و بخورید، نفخ معده و سوهاضمه را برطرف می کند.
  • اگر تمام اجزا را خشک کنید و به صورت گرد در آورید و بخورید، برای ضد قی و تسکین و آشفتگی مفید است.
  • گوشت آن را له کنید و به شکل ضماد روی سوختگی های سطحی پوست بدن بگذارید. بهبود حاصل می شود،
  • همچنین برای تسکین ورم دور چشم و درمان ورم های سخت نافع است.

هشدار

  • اگر با شکم خالی و ناشتا خورده شود، ممکن است ایجاد تب های صفراوی کند،
  • اگر قبل از غذا خورده شود ممکن است تولید ورم روده و اسهال نماید،
  • اگر بعد از غذا خورده شود ممکن است موجب ترش کردن غذا گردد،
  • کسانی که بیماری دستگاه گوارش دارند یا مبتلا به دیابت هستند و کودکانی که اسهال دارند باید از خوردن آن پرهیز کنند،
  • اگر افراد گرم مزاج خربزه زیاد شیرین را چند روز ناشتا بخورند، ادرارشان را خون آلود می کند.
  • خوردن خربزه در بعضی افراد موجب سستی، بی حالی و زیاد شدن اخلاط می شود،
  • ضمنا افراد دیالیزی نیز مجاز به خوردن این میوه نمی باشند.
  • خربزه بعلت داشتن هورمون و اشعه رادیو اکتیو، امراض پنهان و کهنه را بیدار می سازد.

پیشنهاد ویژه!

آنلاین | رایگان | پیشرفته